Tarih: 07.09.2021 12:56

ŞAŞIRTAN SURİYELİ İSTATİSTİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da yaşayan Suriyelilere yapılan koronavirüs testlerinde ilginç bir sonuca ulaşıldı. İlçemizde yaşayan Suriyelilere 2020 yılının mart ayından bu yana yapılan 4 bin 700 testten sadece 13 tanesi pozitif çıktı.

 

Dünya üzerinde olduğu gibi ülkemiz ve Gazipaşa’da çok sayıda vatandaşı hayattan koparan koronavirüs salgınının önüne geçilemiyor. Salgının pik yaptığı Gazipaşa’da son 3 ayda koronavirüs ve koronavirüse bağlı nedenlerden dolayı onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de hastalık ve hastaya temaslı olmalarından dolayı karantina altında tutuluyor. Gazipaşa’da salgının seyrini yakından takip eden Manşet Gazetesi, ilçemizde yaşayan Suriyelilere yapılan koronavirüs testlerinde ilginç bir sonuca daha ulaştı. 11 Ocak 2021 tarihinde yapılan haberde Suriyelilere yapılan 3 bin testin tamamının negatif çıktığını okurlarıyla paylaşan gazetemiz, ilçemizde yaşayan Suriyelilere 2020 yılının mart ayından bu yana yapılan 4 bin 700 testten sadece 13 tanesinin pozitif çıktığı bilgisine ulaştı.

 

SURİYELİLERE SON 8 AYDA BİN 700 TEST YAPILDI

 

Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre, ilçemizde yaşayan Suriyelilere 11 Mart 2020 ile 10 Ocak 2021 tarihleri arasında 3 bin test yapıldı. Bu dönemde Suriyelilere yapılan testlerin tamamı negatif çıktı. Alınan verilere göre koronavirüs salgınından çok fazla etkilenmedikleri görülen Suriyelilere, 11 Ocak 2021 – 2 Eylül 2021 tarihleri arasında bin 700 test yapıldı. Yapılan testlerin ise sadece 13 tanesi pozitif çıktı. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden Suriyeliye de rastlanmadı. Salgın sürecinde Suriyelilere yapılan 4 bin 700 testten sadece 13 tanesinin pozitif çıkması ise şaşkınlık yarattı. Hastalık semptomları gösteren ve testleri negatif çıkan Suriyeliler, tedbir amaçlı evlerinde dinlendirildi.

 

“TEHDİT DEVAM EDİYOR”

 

Öte yandan, koronavirüs vakalarının düşmemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin başlaması, birçok aileyi tedirgin ediyor. Salgının kontrol altına alınmamasından endişe eden halk ise, okullarda alınacak önlemlerin yetersiz kalması durumunda vakaların okullarda da görüleceğinin korkusunu yaşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, vatandaşlara aşı olun uyarısını devam ederek, “Okullarımız açıldı. Çocuklarımız sınıflarında maskeli olacak. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Nihai çözüm, aşı! Aşılarımızı hemen yaptıralım. Tedbirlerde çocuklarımız kadar hassas olalım” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —