Tarih: 04.09.2021 00:54

'EN BÜYÜK SORUNUMUZ SEL BASKINLARI'

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa'nın en büyük sorununun sel baskınları olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, sel baskınlarını önlemek için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçtiğimiz iki yıl sel baskınlarının yaşandığı ilçede, bu yıl için alınan önlemleri anlattı. Gazipaşa'nın en büyük sorununun sel baskınları olduğunu aktaran Başkan Yılmaz,  büyük seralar ve betonlaşma nedeniyle torağın suyu ememez hale geldiğini söyledi. Sel baskınlarını önlemek için kritik noktalara köprü yaptıklarını kaydeden Yılmaz, hendeklerinde temizlendiğini söyledi.

 

'EN BÜYÜK SORUN BANKALAR CADDESİ'

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,'İki kez sel baskını yaşadık. Gazipaşa'mızın en büyük sorunudur sel baskınları. Geçtiğimiz yıl sanayiciler kooperatifinin oradaki köprüyü yeniledik. Hastane kavşağındaki menfezi yeniledik. İmam Hatip'in önüne yeni açtığımız yola köprü yaptık. Atatürk Parkı'nın altındaki büzleri yeniledik. Birçok yerde bakım yaptık. Bu yenilediğimiz yerlerde çok şükür bir baskınla karşılaşmamıştık. Bu yıl da Kışlabucağı Köprüsü'nün inşaatı başladı. Basit bir köprü değil. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) bize verdiği kesitlere uygun yapılan bir köprü. Mevcut menfez 7 kat büyümüş olacak. Mevlütlü Parkı'nın önündeki kısım, denize olan kısmında 5 metrelik duvarlarla hendek kontrol altına alınacak. Bu sene Kışlabucağı'nda aldığımız bu önlemlerle sel baskını yaşamayacağız. Gazipaşa'mızda şuanda 15-20 yıl önce konulan menfezlerle idare edilen yerler var. En büyük sorun bankalar caddesi. Biz temizliğini yaptırıyoruz. Bütün menfezlerin, hendeklerin temizliğini yapıyoruz. Büyük yatırımlar isteyen yağmur suyu projeleri gerekiyor. ASAT'la işbirliği yaparak ileride inşallah oralara da el atacağız' dedi.

 

'ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ'

 

Yağmur suyunun büyük bir problem olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Gazipaşa'mızda yağmur suyu büyük problem olmaya başladı. Bunun sebebi de 30-40 dönüm kapalı seralar yapılıyor. Bir damlası toprağı görmeden olduğu gibi hendeğe geliyor. Ya da yollar asfaltlandıkça, parke taşıyla döşendikçe toprak suyu ememez hale geliyor. Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Koru'da, Kahyalar'da, şehir içinde her yerde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bir sene içerisinde de hepsini yenileme şansımız yok. Elimizden geldiği kadarıyla çalışmalara devam ediyoruz. O konuda en büyük yatırımımız Kışlabucağı Köprüsü. Kışlabucağı Köprüsü'nden başlayarak denize kadar da sıcak asfalt çalışmamız olacak' diye konuştu.

 

KAVŞAK SAYISI AZALTILACAK

 

Denize giden arterleri genişleteceklerini söyleyen Yılmaz, 3 ana arter olmasını istediklerini söyledi. Deniz yolunda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra kavşak sayısını azaltacaklarını belirten Yılmaz,'Denize giden arterlerimizi genişletmek istiyoruz. Sadece deniz yolumuz var. Biz en az 3 tane ana arter olsun istiyoruz. Bunlardan birisi Karadağ'ın eteğindeki yol, birisi mevcut deniz yolumuz, birisi de Hacı Musa Çayı'nın kenarı olacak. Ayrıca deniz yolunun sağında ve solunda da sokakları, caddeleri açıyoruz ve parkeyle döşüyoruz. Oralarda trafiği rahatlatacak diye düşünüyoruz. İnşallah bunları yaptıktan sonra da deniz yolundaki kavşak sayısını azaltmayı düşünüyoruz. Çünkü çok kazalar meydana geliyor' şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —