'KIRSALDAKİ HATLARI YENİLEYİN'

GÜNDEM 3.09.2021 01:58:16 0

Gazipaşa kırsalındaki enerji nakil hatlarının acilen yenilenmesi gerektiğine vurgu yapan Yüksel, '1980'lerde dikilmiş direkler halen duruyor. Sadece para tahsil eden dağıtım firmalarının gerekli yatırımları yapmadığını gördük' dedi.

 

İYİ Partili Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, eskiyen enerji nakil hatlarının orman yangınlarının çıkış sebeplerinden birisi olduğunu söyledi. 1980'lerde dikilen ağaç direklerin çürüdüğünü söyleyen Yüksel, tellerin direkleri taşıdığı bir durumla karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Gazipaşa kırsalındaki enerji nakil hatlarının acilen yenilenmesi gerektiğine vurgu yapan Yüksel, 'Bugüne kadar sadece para tahsil eden dağıtım firmalarının, bu yatırımları yapmadığını orman yangınları sürecinde gördük' dedi.

 

'ORMAN YANGILARINA HAZIR DEĞİLMİŞİZ'

 

Gazipaşa Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda partisi adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, geçtiğimiz ay yaşanan orman yangınlarına değindi.  Yüksel, 'Geçtiğimiz ay içerisinde Manavgat, Gündoğmuş, Güzelbağ, Akseki ve kısmen de Gazipaşa'mızda olmak üzere, ciddi bir orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. Yangından zarar gören bütün bölge halkına teşkilatımız adına geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. Yangınlar geçti ama bundan sonraki süreçte yetkililer, devleti yönetenler ve vatandaşlarımız inşallah yangın sürecinden ders çıkarmışlardır. Orman yangınlarına devlet olarak hazır değilmişiz, bunu gördük. Çok fazla eksiğimiz olduğunu gördük' diye konuştu.

 

'ARTIK TELLER DİREKLERİ TAŞIYOR'

 

Yangınların çıkış veya çoğalma sebeplerinden birisinin de elektrik nakil hatları olduğunu söyleyen Yüksel, 'Bir konu çok fazla tartışılmadı. İYİ Parti adına bunu gündeme taşımak istiyorum. Yangınların çıkış sebeplerinden birisi ya da yangının çoğalmasına neden olan sebeplerden birisi elektrik nakil hatları. Türkiye'de elektrik dağıtım şirketleri, dağıtım ihalesini aldığı vakit dağıtım şebekelerinin yenilenmesine yönelik taahhütleri vardır. 1980'li yıllarda dikilmiş olan ağaç direklerinin tabanlarının çürüdüğünü artık direklerin telleri taşıdığı değil, tellerin direkleri taşıdığı enerji nakil hatlarıyla karşı karşıyayız. Orman bölgelerinden geçen bu enerji nakil hatlarının ne kadar büyük tehlike arz ettiğini, el bombası şeklinde ormanın içerisinde durduğunu gördük. Bunun üzerinde yetkililerin acilen durması gerekiyor' dedi.

 

'KIRSALDAKİ HATLARIN YENİLENMESİ GEREKİYOR'

 

Gazipaşa kırsalındaki elektrik dağıtım hatlarının acilen yenilenmesi gerektiğini kaydeden İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, 'Gazipaşa kırsalındaki elektrik dağıtım hatlarının acilen yenilenmesi gerekiyor. Bununla ilgili dağıtım firmasının taahhütleri içerisinde olan ve kullanım süresi tamamen bitmiş olan direklerin kaldırılması gerekiyor. 1980'lerde dikilmiş direkler halen duruyor. Bugüne kadar sadece para tahsil eden bu dağıtım firmalarının, bu yatırımları yapmadığını orman yangınları sürecinde gördük. Bunun ne kadar önemli olduğunu da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum' şeklinde konuştu.