İBB’DEN ÇEKİCİ ALIYORUZ

GÜNDEM 2.09.2021 13:07:01 0
İBB’DEN ÇEKİCİ ALIYORUZ

Gazipaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 3 bin 500 liraya 95 model açık kasa yarı römork çekici satın alacak. Belediye meclisinde gündeme gelen konu, oyçokluğu ile kabul edildi.

 

GAZİPAŞA Belediye Meclisi'nin, Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Dün saat 14.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde başlayan toplantıya İYİ Partili Emine Yıldız, CHP'li Barış Sarıtaş, AK Partili Şevki Çağlayan, AK Partili İbrahim Tuncer ve MHP'li Hasan Can katılmadı.

 

Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bir aylık aranın ardından meclisin yeniden toplandığını belirtti. Gazipaşa'da koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kayıplar yaşandığına değinen Başkan Yılmaz, 'ASAT Gazipaşa Şubesi'nden çalışma arkadaşımız Özlem Onaç  Ateş'i ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeli olan eşini Kovid-19 hastalığı nedeniyle maalesef kaybettik. Genç çiftimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'in abisi Şadi Böcek'i Kovid-19 nedeniyle kaybettik. Şadi abimize Allah'tan rahmet, Muhittin başkanımıza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kovid-19 hastalığı yüzünden maalesef çok fazla canımız gitti. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Tedbirlerimizi alalım istiyorum' dedi.

 

BELEDİYE DENETİMDEN GEÇTİ

 

Parti grup sözcülerinin konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İçişleri Bakanlığı'nca belediyenin denetlendiğini söyledi. Müfettişlerin tespitleriyle ilgili meclisi bilgilendiren Yılmaz,'5393 sayılı Belediye Kanununun 55. maddesine göre, belediyenin mali işlemleri dışında kalan diğer idari işlemleri hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenir. Denetime ilişkin sonuçlar kamuoyuna açıklanır ve meclisin bilgisine de sunulur. Bu hüküm gereğince belediyemizin denetimiyle ilgili bilgilendirme yapmak istiyoruz. Belediyemizin iş ve işlemleri en son 30 Eylül 2014 tarihinde denetlenmiş. O günden sonra belediyenin idari iş ve işlemleri denetlenmemiş. 30 Eylül 2014 ile 25 Haziran 2021 arası İçişleri Bakanlığı'nca denetlendi. Denetim 25 Haziran 2021 tarihinde başlayıp, 15 Temmuz 2021 tarihinde bitirmiştir. İdari iş ve işlemlerle ilgili müfettiş tespitleri belediyemize intikal etmiştir. Bunlar daha çok meclisimizi ilgilendiren konular. Meclis üyelerinin mazeretleri oldukları zaman meclis toplantısına giremeyecekleri zaman dilekçe ile başvurmaları gerektiği belirtiyor. Toplantı günlerini bizzat meclis üyelerinin kendilerinin alması isteniyor. Meclis tutanağının değil de kararların üyelere dağıtılması isteniyor. Denetim raporu bize ışık gösterecek. Dikkate alarak bundan sonraki iş ve işlemlerimizi ona göre yapmaya devam edeceğiz' dedi.

 

ZABITA KADROSU GÜÇLENDİRİLECEK

 

Mecliste, İmar Komisyonu'ndan gelen Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 897 ada ve çevresindeki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin(ALKÜ) fakülte binası yapmak üzere tahsis talebine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Mecliste, Pazarcı Mahallesi'nde yeni açılan 15 metrelik yeni yola cadde isminin verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.  Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne 10 adet 9. derece zabıta memuru kadrosu tahsisi de mecliste oybirliğiyle kabul edildi. 

 

ÇEKİCİYE AK PARTİ'DEN RED

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 34FZG 25 plaklı Efe mark açık kasa yarı römorkun satış protokolünde belirtilen şartlarda satın alınması ve bu husus da Belediye Başkanın yetki verilmesi konusu mecliste gündeme geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz,  'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 3 bin 500 liraya 95 model çekici satın alacağız. Bu hizmeti şuanda dışarıdan satın alıyoruz. Özellikle paletli kepçeleri taşımak için çekiciye ihtiyacımız var. Asfaltın ya da parkenin üzerinde paletli kepçe yürütemiyoruz. Belediyemizin bir ihtiyacı. Yaptığımız protokol gereğince meclis kararı isteniyor. Bu çekiciyi bakım ve onarımı yapılmış şekilde Gazipaşa'da getirip, bize teslim edecekler.  Belediyeler arası bir dayanışma diyebilirim' dedi. Konunun Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi için meclise 5 dakika ara verildi. İmar Komisyonu'nda konunun görüşülmesinin ardından meclis yeniden başladı. İmar Komisyonu'nda Ak Parti’nin ret oyuna karşılık Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. İmar komisyonu raporu mecliste oyçokluğuyla kabul edildi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27