Tarih: 01.09.2021 13:53

SERALARDA DİKİM HAZIRLIĞI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, üreticilerin seralarda güz dönemi dikimi için hazırlıklara başladığını söyledi. Çelik, 15 Eylül itibariyle salatalık, patlıcan ve domates dikimlerinin başlayacağını belirtti.

 

Türkiye'nin önemli örtüaltı sebze ve meyve üretim merkezi olan Gazipaşa'da, güz dönemi dikimleri için hazırlıklar başladı. Seralarda güz dönemi dikimleri için hazırlık yapan üreticiler, 15 Eylül tarihinden itibaren fideleri toprakla buluşturacak. Bereketli topraklarında yüzlerce ürün yetişen Gazipaşa'da, örtüaltı sebze üretim sezonu yakında başlıyor. 15-20 Eylül tarihleri arasında domates, patlıcan ve salatalık fideleri toprakla buluşacak. Gazipaşalı üreticiler, güz dönemi dikimleri öncesi seralarda hazırlıklara başladı. Önceki sezon sonrası seralara örtülen naylonlar kaldırılarak, toprak tavlanıyor. Ardından sürülen seralar yeni dönem için dikime hazır hale getiriliyor.

 

DİKİMLER BAŞLIYOR

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, üreticilerin seralarda hazırlıklara başladığını söyledi. 15-20 Eylül tarihleri arasında ilk fidelerin toprakla buluşacağını belirten Çelik, 'Dikim öncesi sera hazırlığı üretim dönemi boyunca alınacak ürün miktarını ve kalitesini doğrudan etkileyeceği için işlemlerin göz ardı edilemeden eksiksiz ve doğru şekilde uygulanmalıdır. Üreticilerimiz seralarda hazırlıklara başladı. Önceki yetiştirme döneminin sona ermesiyle birlikte topraktan kaynaklanan hastalık ve zararlılarla mücadele etmek için toprağın üstüne örtülen naylon (solarizasyon) kaldırılarak, toprağın tava gelmesi sağlanıyor.  Ardından toprak sürülerek, dikim yapılacak ürüne göre dikim yerleri oluşturuluyor. Böylelikle seralar dikime hazır hale getiriliyor. Güz dönemi dikimlerimiz 15-20 Eylül tarihleri arasında başlıyor. Güz döneminde daha çok salatlık, patlıcan ve domates ekimi yapılıyor' şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —