KARGO SİTEMİ

GÜNCEL 1.09.2021 13:49:33 0
KARGO SİTEMİ

Gazipaşa’nın Koru, Korubaşı, Kahyalar, Aydıncık, Macar, Ekmel ve Bakılar mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, kargo şirketlerinin çalışma sisteminden duyduğu rahatsızlığı gazetemiz aracılığıyla dile getirdi. 

 

2019 yılının sonlarında Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altında alan koronavirüs, hayatımızın birçok alanında etkili oldu. Pandemi süreciyle birlikte, uzaktan eğitim, uzaktan çalışma gibi kavramlar hayatımızda yer aldı. Salgınla birlikte internet üzerinden yapılan alışverişler de arttı. Çarşıya, sokağa çıkmak istemeyen vatandaşlar, tekstil, kozmetik, ayakkabı, ev ürünleri gibi birçok ihtiyacını sanal alışveriş sistemi üzerinden temin etti. Yaşanan tüm gelişmeler, kargo şirketlerinin önemini arttırdı. Ancak, ilçemizde bulunan kargo şirketleri çalışma sistemleri, personel ve araç eksikliği nedeniyle şehir merkezi dışında bulunan adreslere kargoları teslim etmekte zorlanıyor. Yaşanan durumdan dolayı, internetten alışveriş yapan ya da başkasının gönderdiği kargoları evlerine teslim edilmeyen vatandaşlar,  mağdur oluyor. 

 

“VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR”

 

Kargo şirketlerinin çalışma sisteminden duyduğu rahatsızlığı gazetemiz aracılığıyla dile getiren bir okurumuz, söz konusu sıkıntıların; şehir merkezi dışında bulunan mahallelerde yaşandığını, Gazipaşa Kaymakamlığı ile siyasi parti ilçe başkanlarının konuyla yakından ilgilenmesini bekliyor. Kargo şirketinin ulaşmadığı adreslerde ikamet eden vatandaşların, kargolarını almak için şehir merkezine gelmek zorunda kaldığını söyleyen vatandaş, yetkililerin kargo şirketleri ile görüşüp, çözüm üretmesini bekliyor.

Öte yandan, bazı şirketlerin şehir merkezinde dahi dağıtım yaparken sıkıntı çıkardığını ifaden eden vatandaş, halkın kendi parasıyla mağdur edilmemesi gerektiği savundu.