SANAYİ ESNAFI SİTEM ETTİ

GÜNDEM 31.08.2021 11:09:37 0
SANAYİ ESNAFI SİTEM ETTİ

Sanayi sitesinde bulunan dükkanının yıkılma kararına tepki gösteren Akpınar Karasör sahibi Erdoğan Akpınar, “Benim dükkanımı yıkabilirsiniz. Bana ruhsat verebileceğiniz, mesleğimi ve hayatımı devam ettirebileceğim bir yer verin. Ben hırsızlık mı yapayım, esrar mı satayım, eroin mi satayım? Yol gösterin bana. Sanayiye siyaset bulaşmış. Beni partimden dolayı teftiş ediyorlarsa, benim gibi kendi partililerini de teftiş etsinler” diyerek tepki gösterdi.

 

Gazipaşa Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Akpınar Karasör sahibi Erdoğan Akpınar ile Gazipaşa Belediyesi arasında yaşanan yer anlaşmazlığı yeniden gündeme geldi. Gazipaşa Belediyesi, Akpınar’ın faaliyet gösterdiği iş yerinin çocuk parkı alanında bulunduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkarttı. Yıkım kararının belediye ekipleri tarafından kendisine ulaştırıldığını söyleyen Akpınar, belediyenin kendisine çözüm önerisi sunmamasına dert yandı. Alınan yıkım kararına karşı olmadığını, ancak belediyenin kendisine ruhsat verecek bir yer göstermediğine sitem eden Akpınar, içinde bulunduğu sıkıntıları düşünmekten hastalandığını söyledi.  Gazipaşa Sanayi Sitesine siyasetin bulaştığını da iddia eden Akpınar, belediyenin kendisi gibi bütün esnafları denetlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

“BANA BİR YER GÖSTERSİNLER”

 

Yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini gazetemiz aracılığı ile dile getiren Akpınar Karasör sahibi Erdoğan Akpınar, “Sanayi sitesinde 20 yıldır yürüttüğüm mücadelede, şu anda haklı olsam da haksız duruma düştüm. Her dönem seçilen yöneticiler, beni oradan oraya sürerek göçebe konumuna düşürdüler. Şu anda bulunduğum iş yeri hakkında yıkım kararı çıktı. Beni buradan da çıkaracaklar. Çıkarabilirler, ancak benim mesleğimi devam ettirebilmem için, ruhsat verebilecekleri sanayi dışından bir yer göstersinler. Bana sanayi dışına çıkamazsın diyorlar. Sanayinin içinde, yaptığım iş dolayısıyla uygun dükkan bulamıyorum. Koca koca TIR ve kamyonları nereye sığdırayım. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Benim dükkanım yıkılabilir. Yıksınlar ama bana bir yer göstersinler. Ben dükkanın işgaliye parasını vereyim. Hatta ikiyse, dört vereyim ama bana bir yer göstersinler” dedi.

 

“SANAYİYE SİYASET BULAŞTI”

 

“Sanayiye siyaset bulaştı” Akpınar, “Sanayi içinde birçok uygunsuz dükkan var. Bunların da yıkılmasını, gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum. Benim kimseye karşı bir art niyetim yok. Bu işe siyaset bulaşmışsa çözülsün. Beni partimden dolayı teftiş ediyorlarsa, benim gibi kendi partililerini de teftiş etsinler. Sanayide ne kadar uygunsuz yer varsa, bana yaptıkları işlemin aynısını uygunsuz olan yerlerde de yapsınlar. Yıkılacaksa yıkılsın, gerekli ne işlem varsa yapılsın. Üzerinde dükkanımın bulunduğu alan benim demiyorum. Bana ruhsat verebileceğiniz, mesleğimi ve hayatımı devam ettirebileceğim bir yer istiyorum. Kirasını vereceğim, işgaliye ücreti neyse onu da vereceğim” diye konuştu.

 

“ORADAN ORAYA, GÖÇEBE GİBİ DOLAŞIYORUM”

 

20 yıldır sanayi içinde göçebe hayatı sürdürdüğünü dile getiren ve yaşadığı sorunları düşünmekten hasta olduğunu ileri süren sanayi esnafı Erdoğan Akpınar, “Ben darboğazda, 20 yıldır 4 belediye başkanı değiştirdim. Hepsi ile sorun yaşıyorum. Oradan oraya, göçebe gibi dolaşıyorum. Türkiye Cumhuriyet’in her yerinde benim gibi kamyon karasör işi yapan bütün esnaflar sanayi dışında. Bana da yer gösterin diyorum, göstermiyorlar. Ben hırsızlık mı yapayım, esrar mı satayım, eroin mi satayım? Yol gösterin bana yol. Ben bu sorunları düşünmekten beyin rahatsızlığı geçirdim. Merak edip bakmak isteyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesinin kayıtlarına bakabilir. İşimi, aşımı, mesleğimi düşünmekten hasta oldum. Çıkın demeyle olmuyor bu işler, büyükseniz, yöneticiyseniz, devletseniz yol gösterin bana. Çözüm istiyorum” şeklinde konuştu.

 

AYNI SORUN 2019’DA DA YAŞANMIŞTI

 

Gazipaşa Sanayi Sitesi esnaflarından Akpınar Karasör sahibi Erdoğan Akpınar’ın iş yeri çocuk park alanında bulunduğu gerekçeyle boşaltılma kararı alınmıştı. Gazipaşa Belediyesi tarafından alınan kararın 3 ay ertelemesini isteyen Akpınar, belediyeden mesleğini devam ettirebileceği bir alan ve iş yeri ruhsatı talep etmişti. Akpınar’ın yer ve ruhsat talebini karşılamayan belediye ekipleri, önümüzdeki günlerde Akpınar’ın iş yerini yıkacak.

 

İŞTE O KARAR

 

Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt’un imzasının bulunduğu yıkım kararında şu ifadeler yer aldı: “İlgi tarih ve sayılı encümen kararında belirtildiği gibi Erdoğan Akpınar isimli şahıs tarafından belediyeye ait park alanına yapılan işgalin kaldırılması gerekmektedir. Müdürlüğümüzce Erdoğan Akpınar'a park alanındaki işgalin kaldırılması için 15 (on beş) gün süre verilmiş olup bu süre tamamlandıktan sonra Makine ikmal Müdürlüğü tarafından işgaliyenin kaldırılması için personel verilecek olup, Müdürlüğünüzce de yıkım söküm gününde kolluk kuvvetlerinin sağlanması ve gerekli yazışmaların yapılması hususunda; gereğini arz ederim.”