Tarih: 28.08.2021 16:17

ÇİFTÇİYE YAPILANDIRMA UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, çiftçilerin borç yapılandırmasından faydalanabilmeleri için 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Gazipaşa Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ali Cennet Çetinkaya, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik’i ziyaret etti. Müdür Çetinkaya,  Oda Başkanı Çelik’e Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz’in 7326 sayılı kanunla ilgili mektubunu iletti.  Oda Başkanı Çelik, konuyla ilgili üyelerine bilgi vererek yapılandırma fırsatını kaçırmamalarını istedi. Yapılandırmanın sağlayacağı avantajdan tüm çiftçilerin faydalanmasını isteyen Çelik,  “Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumuna Nisan 2021 ve öncesine ait borcu bulunanlar için borçlarının yeniden yapılandırılması imkanı doğmuştur.

 

TAKSİT İMKANI

 

Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90’ı silinecektir. İstenirse ikişer aylık dönemler halinde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapılabilecektir. Yapılandırma pirim borcu yanında idari para cezaları, 4-B (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası, vücu alacaklarını, yersiz ödenen gelir ve aylıklarından doğan alacaklar gibi birçok borcu da kapsamaktadır.

 

EYLÜL’DE SONA ERİYOR

 

Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. İlk taksitin süresinde ve tan olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecek, sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılabilecektir. Yapılandırmanın büyük kolaylık ve avantajlarından tüm çiftçilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Bu itibarla, yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz varsa vakit kaybetmeden 30 Eylül Perşembe gününe kadar başvuruda bulunabilirsiniz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —