Tarih: 27.08.2021 09:56

3 MAHALLEYE SU MÜJDESİ

Facebook Twitter Linked-in

Çığlık Mahallesi Dutlu Mevkii’nde bulunan su kaynağının üzerinde kış aylarında meydana gelen heyelan, üç mahallede içme suyu sorununu beraberinde getirdi. Kaynak üzerinde oluşan heyelan nedeniyle debisi düşen sudan yararlanan Yenigüney, Karaçukur ve Çimenbağ mahalleleri aylardır içme suyu sorunu yaşıyor. Arazinin ormanlık alan olmasından dolayı su kaynağına ulaşamayan Antalya Su ve Atıksu (ASAT) İdaresi Gazipaşa Şube Müdürlüğü ekipleri, su kaynağı üzerinde bakım ve onarım çalışması yapmakta güçlük çekiyor.

 

ORMAN İŞLETME SORUNA EL ATTI

 

3 mahalleyi susuz bırakan sorunla ilgili harekete geçen mahalle muhtarları ve ASAT Gazipaşa Şube Müdürlüğü’nün talebi üzerine Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım ve Orman İşletme Müdürlüğü Şefi Mehmet Yıldırım bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait arazide su kaynağına kadar yol açılmasına karar verildi. Su kaynağına ulaşmak için açılması planlanan yol için gerekli izinlerin alınmasından sonra çalışmalar başlayacak. Yol açıldıktan sonra ASAT Gazipaşa Şube Müdürlüğü ekipleri, su kaynağında bakım onarım çalışması yapabilecek.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

 

Konuyla ilgili bilgi veren Yenigüney Muhtarı Sait Battal Kervan, “Yenigüney, Karaçukur, Çimenbağ mahallerimizin şebeke suyunun gözü olan dutlu mevkinde onarım yapılması için yolumuz olmadığından dolayı yol planlanması yapıldı. Değerli Müdürlerimden sözü aldık en kısa zamanda yolumuz olacak ve mahallelerimiz susuz kalmayacak. Başta Orman İşletme Müdürümüz sayın Ahmet Yıldırım’a, Orman işletme Şefi Sayın Mehmet Akçakaya’ya, ASAT Şube Müdürü Sayın Erhan Özbudak’a, mahallem ve kendi adıma teşekkür ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —