“HALK ENERJİMİZİ 20 YILDIR KESMEDİ”

SİYASET 25.08.2021 09:40:57 0
“HALK ENERJİMİZİ 20 YILDIR KESMEDİ”

AK Parti’nin enerjisini halktan aldığını söyleyen İlçe Başkanı Doğan, “Halk, 20 senedir bu enerjiyi kesmemiştir. Eksiksiz enerji vererek,  iktidara getirmiştir” dedi.

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in elektrik faturalarındaki artışla ilgili yaptığı açıklamalarına yanıt verdi. Cengiz’in, ‘Millet, en büyük tasarrufu AKP’nin ampulünü söndürerek gerçekleştirecek’ sözlerine Doğan,  “AK Parti’nin enerji kaynağı halktır.  Halk 20 senedir bu enerjiyi kesmemiştir. Eksiksiz enerji vererek iktidara getirmiştir” şeklinde cevapladı.

 

“KÜLLİYE, HERHANGİ BİR ŞAHSIN ÖZ MALI DEĞİL”

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Türk milletinin, Türk halkının ortak malı olduğunu belirten AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Bunlar halk nezdinde karşılık bulmayan eleştirilerine, çok dayanağı olmayan yorumlarına devam ediyorlar. Sayın il başkanından daha yapıcı, daha derli toplu, projeye dayalı cümleler duymak isteriz. Sayın il başkanının, ‘Sarayın faturasını millet ödüyor’  diye bir ibare kullandığını okudum. Şunun bilinmesi gerekir. Hala bunu içselleştiremediler.  Saray yani Külliye, herhangi bir şahsın öz malı değil. Herhangi bir şahsın da üzerine tapulu değil. Saray, Türkiye Cumhuriyeti milletinin, Türk milletinin, Türk halkının ortak malı. Nasıl ki, milli eğitim müdürlüğünün, kaymakamlığın, valiliğin ve diğer kurumların faturasını devlet, millet ödüyorsa,  sarayın da faturasını, giderlerini devlet, millet ödeyecek.

 

“MİLLET KENDİ SARAYININ PARASINI ÖDÜYOR”

 

Devleti yöneten Cumhurbaşkanının oturduğu yerin devletin birimi olduğunu kaydeden Doğan,”Sanki, saray milletten ayrı bir yapı, milletten ayrı şahsın özel mülki de, onun faturasını ödetiyor gibi bir mantıkla konuşuyorlar ki, vatandaş işte bunu görüyor. Bunlar da bunu göremiyor. Sayın Cumhurbaşkanı bir kere başkomutandır ve devletin Reis-i cumhuru’dur. Oturduğu yer de saray olur, ev olur, bağ olur. Devleti yöneten Cumhurbaşkanının oturduğu yer devletin birimidir, devletin malıdır, devletin başıdır. Bu elektrik faturasını devlet ve millet ödüyorsa, kendi adına ödüyor. Çünkü orada çalışan Cumhurbaşkanımız, danışmanları ve bütün birim mirinden memuruna Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın çalıştığı mekânın hizmetini görüyor. Dolayısıyla devlet, millet kendi sarayının parasını ödüyor, ödeyecek.

 

“ENERJİ KAYNAĞIMIZ HALK”

 

Halkın eksiksiz enerjisiyle 20 yıldır iktidar olduklarını söyleyen İlçe Başkanı Ali Doğan, “Su faturaları ortadayken, belediyelerindeki emlak vergilerini kaçtan kaça çıkardıklarını biliyorken ve bunu olumsuz şekilde kullanmıyorken, bunlar dillerine elektrik faturasını dolamışlar, halen dolmaya devam ediyorlar. ‘Millet, en büyük tasarrufu AKP’nin ampulünü söndürerek gerçekleştirecek’ deniliyor. Bizim partimiz bir kere AKP değil,  AK Parti. Partimizin isminin de doğru telaffuz edilmesini istiyoruz. AK Parti’nin ampulü, Ak Parti’nin enerjisi, Cumhurbaşkanı, Ak Parti’nin bütün seçilmiş kişilerinin enerji kaynağı halktır.  Halk 20 senedir bu enerjiyi kesmemiştir. Eksiksiz enerji vererek iktidara getirmiştir. Dolayısıyla onlar merak etmesin; biz nükleer santraller kuruyoruz, barajlardan ve diğer kaynaklardan enerji üretiyoruz. Bunlar onların bildiği enerjiler ama bizim başka bir enerji kaynağımız daha var. O da halkın enerjisi, halkın inancı, halkın güvenci.  Halk o, inancı ve güvenci, kendine hizmetkârım diyebilene bağlıyor. Öncelikli halk diyene halk diyene veriyor bu enerjiyi. Onlarda böyle bir umut ve gelecek görmediği için bunların enerji kesintileri ve kısıtlamaları devam edecek. Kusura bakmasınlar biz ne yaptığımızı biliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızı hem de onların aklından geçiremediği bir yüzdeyle tekrar Cumhurbaşkanlığına bu millet oturtacak. Ondan sonrada kaybettiğimiz belediyelerin hepsini geri alacağız ve halka kesintisiz hizmet etmeye, kesintisiz enerji vermeye, hizmetkar olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.