DERECEYE GİRENLER KURAYLA BELİRLENDİ

EĞİTİM 23.08.2021 10:25:06 0
DERECEYE GİRENLER  KURAYLA BELİRLENDİ


Gazipaşa İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik bilgi yarışması yapıldı. Çarşı Camii avlusunda gerçekleştirilen yarışma, Esentepe Camii Müezzin-Kayyımı Yunus Şenyurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan açılış konuşması yaptı. Müftü Erdoğan, “Bu yarışma ile amacımız, öğrencilerimiz arasında bir rekabet ortamı oluşturmak değil; onların bilgi seviyesini ölçmek, Yaz Kur’an Kurslarına, Camilerimize ilgiyi artırmaktır ”dedi. Bilgi yarışmasına daha önce mahallinde yapılan yazılı sınavda birinci olan öğrenciler katıldı. Çarşı Camii'nde yapılan final yarışmasına 15 öğrenci katıldı. Yarışma şartnamesi gereği öğrencilere 20'şer soru yöneltildi. Yarışma sonunda eşit puan alan 5 öğrenciye yedek sorular soruldu. Yedek sorular neticesinde eşitlik bozulmayınca dereceye girenler kura ile belirlendi. 

Kura neticesinde 1'inci Ekmel Mahallesi Ebice Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Mevlüt Mert Özdemir; 2'nci Kahyalar Mahallesi Delice Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Burak Kaplan, üçüncüler ise Kahyalar Mahallesi Değirmenözü Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Emine Olgun ve Yelda Kahvecioğlu Kur’an Kursu Öğrencisi Edibe Şirinoldu. Bilgi yarışmasında birinci olan öğrenciye İlçemiz Müftüsü Yunus Erdoğan tarafından tablet bilgisayar, ikinciye Uzman Vaizi Ayşe Koç tarafından vitesli bisiklet, üçüncülere ise Çarşı Camii İmam-Hatibi Halil KIılıç ve Yelda Kahvecioğlu Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep Coşkun tarafından kablosuz kulalık takdim edildi. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere ise İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan tarafından geleneksel zeka oyunu mangala hediye edildi.

 

'ÖĞRENCİLERİMİZ YARIŞMAYA İYİ HAZIRLANMIŞ'

Yarışma programı sonunda kısa bir değerlendirme yapan İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi, onların kıymetli velilerini ve muhterem hocalarını tebrik ediyorum. Bu yarışmaya katılan bütün öğrenciler birincidir. Ancak bir teşvik olması babında yarışma ile dereceye girenleri belirleme ihtiyacı hasıl olduğundan bu yarışma yapılmıştır. Öğrencilerimiz gerçekten verdikleri cevaplar ile yarışmaya iyi hazırlandıklarını bizlere göstermiş oldular. Biz de Gazipaşalı hayırsever iş adamları tarafından karşılanan hediyeleri onların adına takdim etmiş olduk. Bu vesileyle kıymetli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum' dedi. Yarışma misafirlere Dib yayınlarından çıkan 'Siyer-i Nebi' kitabının dağıtılmasıyla son buldu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27