DİKENLİ İNCİR TEZGAHTA

YEREL 23.08.2021 09:15:07 0
DİKENLİ İNCİR TEZGAHTA

Gazipaşa'da kendiliğinden yetişen, 'Frenk yemişi', 'Tahtalı incir', 'Kaynana dili' gibi isimlerle adlandırılan dikenli incir tezgahlarda yerini aldı. Dikenli incirin tanesi 1 liradan kilosu ise8 liradan satılıyor. Taşlık arazilerde kendiliğinden yetişen dikenli incir ilaç ya da gübre kullanılmadan masrafsız ve organik olarak yetişiyor. Antalya, Mersin, Adana ve Hatay yöresinde çokça bilinen dikenli incirin hasadı Temmuz sonunda başlayıp, Ağustos sonuna kadar devam ediyor. Gazipaşa Belediye Fuar Alanı'nda kurulan yaş sebze ve meyve pazarında dikenli incirin tanesi 1 liradan, kilosu ise 8 liradan satılıyor. Gazipaşalı vatandaşlar, dikeli incire yoğun ilgi gösteriyor.

 

DİKENLİ İNCİRİN FAYDALARI

 

*Yüksek C vitamini içeriğine sahip olan meyve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ayrıca hastalığa yakalanma durumunda iyileşme sürecini kısaltır.

 

*Yüksek vitamin ve mineral içeriği ile canlılık ve zindelik sağlayan dikenli incir, pozitif enerjisi ile depresyon ve stresten uzaklaşmanızı destekler.

 

*Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını düzenleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra meydana gelen hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler.

 

*Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.

 

*Dikenli incir şeker hastalığı olanlarda yüksek lif oranı nedeniyle önerilir. Mideyi yavaş terk ettiğinden dolayı kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.

 

*Düzenli tüketildiğinde cildin mat görüntüsünü düzenlemek dikenli incirin faydaları arasında yer alır. Uzun süre belirli miktarlarda düzenli olarak dikenli incir tükettiğinizde cildinizin ışıl ışıl parladığını ve kırışıklıklarınızın azaldığını fark edersiniz.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27