Gazipaşa’da kış aylarında Toros Dağları’nın zirvelerinde derinlikteki obruklarda biriken kar, yaz aylarında bin bir emekle getiriliyor. Üzerine eklenen özel şerbetlerle ‘karlama’ adını alan lezzet yaz aylarında serinlemek için tüketiliyor. Yayladan getirilen ve çuval içinde korunan karlama pekmez, çilek, limonata ve portakal şurubuyla tüketiliyor ve bardağı 3-5 liradan satılan karlama, 10-25 liralık kaplarla da paket yapılıyor. Gazipaşa’da Belediye Fuar Alanı’nda cum günü kurulan yaş sebze ve meyve pazarın gelenler karlamanın tadına bakıyor. Pazarın giriş noktalarında satılan karlamaya hem vatandaşlar hem de satış yapan esnaflar ilgi gösteriyor. Hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği ilçede vatandaşlar karlama ile serinliyor. Karlama müdavimi olan bir vatandaş, “Karlama bizim için önemli. Yaz aylarında severek tükettiğimiz bir şey. Bu sıcak havalarda bir nebze olsun serinletiyor. Fiyatı da oldukça uygun, herkese tavsiye ederim” dedi.