KIRTASİYECİNİN ZİNCİR MARKET İSYANI

YEREL 20.08.2021 09:43:16 0
KIRTASİYECİNİN ZİNCİR MARKET İSYANI

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar ve tam kapanma sürecinde en büyük yarayı alan sektörlerden biri de kırtasiyecilik sektörü oldu. Okulların açılmasını dört gözle bekleyen kırtasiyeci esnafı, zincir marketlerin kırtasiye malzemesi satmaya başlamasıyla yeniden isyan etti.

 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminin neredeyse tamamında okulların kapalı olması en çok kırtasiyeci esnafını etkiledi. Okulların kapalı olması nedeniyle satış yapamayan kırtasiyeci esnafı, 2021-2022 eğitim öğretim dönemini dört gözle bekliyor. 6 Eylül’de okulların açılıyor olması esnafı umutlandırırken, zincir marketlerin de kırtasiye malzemesi satmaya başlaması umutları söndürüyor.

 

PANDEMİDEN OLUMSUZ ETKİLENDİK

Pandemi nedeniyle kırtasiye sektörünün ağır yara aldığını söyleyen Son Kırtasiye sahibi Soner Barcın, “Geçtiğimiz yıl okulların kapalı olması sektörümüzü olumsuz etkiledi. Okulların açılmasını beklerken, zincir marketlerde kırtasiye malzemesi satılmaya başladı. Borçlarımızı ödeyebileceğimiz, para kazanabileceğimiz bu dönemde zincir marketler karşımızı çıkıyor. Zincir marketlerde satılan ürün türlerine bir kısıtlama getirilmesini ve esnafın durumunun biran önce fark edilmesini istiyoruz” dedi.