CHP’DEN “SINIR NAMUSTUR” AFİŞİ

GÜNDEM 19.08.2021 09:36:09 0
CHP’DEN “SINIR NAMUSTUR” AFİŞİ

İstanbul’da, sosyal medyada 'Öfkeli Genç Türkler' adlı bir grubun İstanbul'un farklı yerlerinde 'Hudut Namustur' ve 'Ülkemde Mülteci İstemiyorum' yazılı pankartları asmaları ve bunları bazı sosyal medya hesaplarından paylaşmaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan 6 genç savcılıkta verdikleri ifadenin ardından önceki gün “yurt dışına çıkış yasağı' konularak serbest bırakıldı. Aynı gün gençlere sahip çıkan İYİ Parti’nin ardından CHP’den konuyla ilgili gençlere destek geldi. Mülteci sorununa değinen CHP Genel Merkezi, dün sabah Ankara’daki genel merkez binasına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının bulunduğu “Sınır Namustur” yazılı bir afiş astı. Aynı afişin benzerleri, ülkemizin birçok noktasında bulunan CHP il ve ilçe parti binalarına da asıldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, genel merkez binasına asılan “Sınır Namustur” afişine sosyal medya hesabından destek verdi. Paylaşılan görseli kendi sosyal medya hesabından paylaşan güven, “Sınır Namustur” mesajı verdi.

 

 Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabındaki kapak fotoğrafını “Sınır Namustur” görseliyle değiştirdi.