HÜKÜMETE EĞİTİM ELEŞTİRİSİ

EĞİTİM 17.08.2021 13:21:07 0
HÜKÜMETE EĞİTİM ELEŞTİRİSİ


Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, okulların açılması ve yüz yüze eğitim ile alakalı endişelerini konu alan yazılı açıklamalarda bulundu. Yeterli önlemin alınmadığını ifade eden Başkan Cengiz, sağlıklı bir eğitim ortamı için olması gerekenleri madde madde sıraladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İstifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 2021-22 yılı Eğitim Öğretimine 6 Eylül günü başlanacak beyanı üzerine konuyla alakalı henüz bir bilgi paylaşmayan AK Parti iktidarına tepki gösterdi. AK Parti döneminde eğitimin bir beka sorunu haline geldiğini vurgulayan Başkan Cengiz, sağlıklı bir eğitim ortamının yaratılabilmesi adına gereken uygulamaları madde madde paylaştı. Başkan Cengiz, “İstifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021-22 Eğitim Öğretim yılının 6 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söylemişti. 2 Ağustos’tan beri ertelenen Bakanlar Kurulu bugün toplanacak, yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilk kez katılacağı toplantının ana gündem maddesi ise yüz yüze eğitim olacaktı. Ancak kabine yine toplanamadı ve toplantı ertelendi” dedi. 

 

OKULLARIN AÇILMASI ÇOK BÜYÜK RİSKTİR

Aşılamada yeterli sayıya ulaşılamadığına dikkat çeken Cengiz, “Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte pandemi kısıtlamaları kaldırılmış, aşılama süreci hızlandırılmıştı. Ancak geldiğimiz noktada vaka sayıları tekrardan oldukça ürkütücü bir hal almış durumda. Neredeyse 22 milyona yakın vatandaş aşı olmamışken; okulların bir ay sonra açılacak olması çok büyük bir risktir. Uzaktan eğitim ile idareten geçirilen süreç sonrası 1 buçuk yıl aradan sonra okullar hangi düzenlemelerle, ne gibi önlemlerle, nasıl bir müfredat ve anlayışla açılacaktır? Geleceğimiz çocuklarımızı kentimiz için sıcakların devam ettiği bir tarihte okulların açılacak olması, klimaların çalıştırılmayacak oluşu ve sınıfların kalabalığı göz önüne alındığında sürdürülebilir bir eğitim ortamı yaratmamaktadır” dedi. 

 

“MİLLİ EĞİTİM BEKA SORUNUNA DÖNÜŞTÜ”

Başkan Cengiz açıklamasına ve önerilerine şu sözlerle devam etti: “Açıkça uyarıyoruz! Yeni eğitim ve öğretim sezonunda hastalanacak ve hayatını kaybedecek her eğitimci, öğrenci, veli ve görevlinin sorumlusu bu kadrolar olacaktır! Saray yandaşlığından başka meziyeti olmayan bu kadrolar için de çanlar çalmakta, yolun sonu görünmektedir. Onları da esir aldıkları eğitimciler, veliler, ilk kez sandığa gidecek olan nesiller göndereceklerdir! Saray rejimi ve kadroları şunu açıkça bilsinler ki; bugün kamuya karşı, ülkemizin geleceğine karşı işledikleri suçlar nedeniyle yarın halkımızın önünde hesap vereceklerdir!  “Milli” kavramının artık yalnızca içi boşaltılmış siyasi bir söylem haline geldiği, devlet kurumlarının ise sadece tabelalarında kaldığı AKP iktidarında; en temel ve en önemli kurumlardan biri olan Milli Eğitim Kurumu işlemez hale gelmiş, eğitim bir BEKA SORUNUNA dönüşmüştür!”

 

MADDE MADDE SIRALADI

“Milli Eğitim Bakanlığı, eğer tabelasında yer aldığı kadar milli bir duruş sergilemek istiyorsa; ülkemizin bekası ve geleceği için nitelikli bireyler yetiştirmek zorundadır! Yüz yüze eğitimin başlayabilmesi ve 1 buçuk senelik açığın kapatılabilmesi adına atılması gereken adımlar bellidir! 

-Sınıflardaki öğrenci sayıları 20 kişiyi geçmemelidir! 

-Okulların her türlü temizlik ve hijyen ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmalıdır. 

-Ders süreleri ve araları ayarlanmalı, öğrencilerin toplu halde bir araya gelebileceği ortamlar azaltılmalıdır. 

-Öğrencilerin ve öğretmenlerin her dersten önce yenisini kullanmaları adına maske temin edilmelidir. 

-Okullarda güvenlik ve destek hizmet görevlilerinin sayıları arttırılmalı, istihdamı Milli Eğitim Bakanlığı karşılamalıdır. 

-Öğrenciler, adeta oyuncağa dönen sınav sisteminin mağduru olmamalı, LGS sınavı ile nitelikli bir okula yerleşemeyen öğrenciler evlerine en yakın liselere kayıt olabilmelidir. 

-Ortaokul ve liseler içinde açtığınız İmam Hatip sınıflarını kapatıp sınıf mevcutlarını düşürünüz. Göçmen, mülteci, yerleşimci sıfatları ile ülkemizde bulunan çocukları sınıf mevcutlarını artırmak için bu sınıflara yönlendirmeyiniz.

-Yeni derslik, yeni öğretmen demektir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmen sorunu derhal çözülmeli okul öncesi eğitimden başlamak üzere gerekirse yeni binalar kiralayarak 2021-2022 eğitim yılına girilmelidir.
-Yangın afetinden etkilenen bölgelerde yaşayan ailelerin ihtiyaçları belirlenip giderildiğine dair rakamların kamuoyu ile paylaşılmasını bekleriz.

-Diğer kırsal kesimlerde taşımalı eğitime son verilmeli her çocuk kendi mahallesinde bir okula gidebilmelidir.

Veli dernekleri, Okul Aile Birlikleri, öğrenim sorunları ile ilgilenen gerçek Eğitim Sendikaları konuyla ilgili sürekli açıklama yapıyor olmasına rağmen bakanlık ve kadroları 3 maymunu oynamaktadır. 

Turizm sektörü pandemi süreci başlar başlamaz karşılarına çıkan sorunu çözmek için sektörün tüm paydaşları ile bir araya gelerek “Güvenli Turizm Sertifkası” uygulamasına geçti. Doğruluğu tartışılsa da ortak akılla üretilmiş bir çaba olduğu aşikâr. Sezonluk maddi gelir için sarf edilen bu çaba, ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyen Milli Eğitim için de gösterilmelidir!


  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55