Tarih: 17.08.2021 13:03

15 YAŞ ÜSTÜ AŞILANIYOR

Facebook Twitter Linked-in


Koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili yeni alınan kararla; Gazipaşa'da tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. Aşı hakkı tanımlanan vatandaşlar sağlık kuruluşlarında aşılarını olabilecek.

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mobil aşı uygulamasına devam ediyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil aşı ekipleri, kırsal mahallelerdeki aşı çalışmasının ardından yaylalarda da aşı uygulamalarına devam ediyor. Mobil aşı ekipleri, Gökkuzluk yaylasında dün aşılama çalışması yaptı. Vatandaşların aşıya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.  İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil aşı ekipleri, çarşamba günü ise Belbaşı, Maha ve Berem yaylarında bulunan ve aşı sırası gelmiş vatandaşları aşılayacak. Mobil aşı ekipleri, hiç aşı olmayanların yanısıra ikinci ve üçüncü doz aşı sırası gelen tüm vatandaşları aşılayacak.

 

AŞIDA YENİ KARARLAR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla, Gazipaşa'da tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısına ilişkin yeni kararları şöyle: Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekild




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —