SONDAJ EYLEMİ

YEREL 16.08.2021 09:38:38 0
SONDAJ EYLEMİ


Göçük Mahallesi’ne bağlı Sazak mevkii sakinleri, yerleşim yerlerine yakın bir noktada başlatılan sondaj çalışmasına engel oldu. ASATa ait iş makinelerinin önüne yatan mahalle sakinleri, açılacak sondaj kuyusunun daha çok su kaynağının kurumasına neden olacağına inanıyor. 

 

Gazipaşa’nın Göçük Mahallesi’ne bağlı Sazak mevkiine ASAT tarafından açılmak istenen sondaj kuyusu, Sazak sakinlerini harekete geçirdi. Köyde sulama ve içme suyu olarak kullanılan birçok su kaynağının açılacak yeni kuyu ile kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını düşünen vatandaşlar, Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan’ın talebi üzerene ASAT tarafından başlatılan çalışmalara engel olmak için eylem yaptı. Kuyunun açılacağı Gökbelen mevkiinde toplanan vatandaşlar, iş makinelerinin önüne yatarak çalışmaları durdurdu. Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan ve vatandaşlar arasında çıkan gerginlik, bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri tarafından yatıştırıldı. Çalışmaya ise ara verildi. 

 

HATADAN DÖNÜLSÜN

Sondaj vurulacak alandaki su kaynağının, Sazak mevkii sakinlerince kullanılan birçok su kaynağını beslediğini dile getiren vatandaşlar, sondaj kuyusunun yerleşim yerinden uzak bir noktaya açılmasını istiyor. Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan ve ASAT’ın hayati önem taşıyan bir konuda hata yaptığına inanan vatandaşlar, muhtar ve yetkililerin aldıkları karardan dönmelerini bekliyor. İçme ve sulama sularının tehdit altında olduğunu savunan Sazak sakinleri, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT)  Genel Müdürü İbrahim Kurt, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Zafer Tan ve Mehmet Yüksel ile CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan konuyla ilgili destek bekliyor. 

 

“BURADA SONDAJ İSTEMİYORUZ”

Söz konusu alana açılacak sondaj kuyusunun, Sazak mevkii içinde bulunan onlarca su kaynağına zarar vereceğini dile getiren mahalle sakinlerinden Ramazan Çelik, “Açılması planlanan bu kuyu, köyümüzdeki birçok suyun kurumasına neden olacak. Buradaki su, köy içindeki suları besliyor. Buraya vurulacak bir sondaj, bu suların kurumasına neden olacak. Ekili, dikili alanlarımız susuz kalacak. Mahalle sakinleri olarak bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Burada sondaj istemiyoruz” dedi. 

 

“SAZAK’TA TARIM VE HAYVANCILIK BİTER”

Açılması planlanan sondaj kuyusunun yerleşim yerlerine çok yakın olduğunu söyleyen Mehmet Öztürk, “Buraya kurulacak sondaj, hayatımızı kurutur. Buradaki kaynağın beslediği sularla, bağımızı, bahçemizi, hayvanlarımızı suluyoruz. Sadece bu mevkide yaklaşık 2 bin küçük ve büyükbaş hayvan var. Kurulacak bu sondaj, Sazak’ta tarım ve hayvancılığı bitirir. Yetkililerin yapılan yanlıştan bir an önce dönmelerini bekliyoruz. İki sene sonra seçim zamanında karşılaştığımız zaman, birbirimizin yüzüne bakabilelim” şeklinde konuştu. 

 

“MAHALLE İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Sazak sakinleri ile gerginlik yaşayan Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan ise, mahallesinde yaşanan su sorunu çözmek için mücadele ettiğini dile getirdi. Muhtar Erdoğan ayrıca, mahallede yaşanacak su kuruma olaylarında, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini kaydetti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27