KAYA’DAN SİGORTA UYARISI

YEREL 16.08.2021 09:37:30 0
KAYA’DAN SİGORTA UYARISI


Gazipaşa’da faaliyet gösteren sigortacılarından Filiz Kaya, ülkemizde yaşanan yangın olayları, sel ve heyelan gibi doğal afetlere karşı, Gazipaşa halkına 'sigorta yaptırın' uyarısında bulundu. 2020 ve 2021 yılında ardı ardına yaşanan felaketlerin sigorta kavramının önemini net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Sigortacı Filiz Kaya, “Sigortanın önemi maalesef afet ve kazaların ardından anlaşılıyor. Önlemleri, kaza ve afetlerden sonra değil, önceden almamız gerekiyor. Temmuz ayında Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşanan yangın olaylarıyla, Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi, sigorta kavramının ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi” dedi. 

 

“HERKESİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMASI GEREKİYOR”

Sigortaya verilen önemin ülkelerin gelişmişlik seviyesine paralel olduğuna da vurgu yapan Kaya,  ilçe halkına her türlü felakete karşı sigorta yaptırın uyarısında bulundu. Kastamonu, Bartın, Sinop ve Samsun’da yaşanan sel felaketinde önce, temmuz ayında Giresun ve Rize’de sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Kaya, “Giresun ve Rize’de yaşanan sel felaketlerinin ardından sigortalıların hasar tespitleri ve ödemeleri en kısa sürede yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan, evleri ve iş yerleri sigortalı olan vatandaşlar, yaşadıkları felaketten minimum zararla sıyrıldı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Gazipaşa’da özellikle iklim değişikliği sonucu oluşabilecek yeni risklerle karşı karşıyayız. Yaşanması ihtimal bu risklerden minimum zararla ayrılmak için herkesin gerekli önlemleri alması büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın, fırtına, sert rüzgârlar, sel, su baskını, deprem, yangın ve heyelan gibi olaylara karşı gerekli her türlü önemleri olması gerekiyor” diye konuştu. 

 

TARIM SİGORTASI VE ÖNEMİ

Gazipaşa’nın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Sigortacı Filiz Kaya, “Tarım, ilçemizin vazgeçilmez gelir kaynaklarının başında geliyor. Kış şartlarında oldukça fazla mağduriyetler yaşandığını hepimiz görmekteyiz. Üreticilerimizin de sigorta yaptırmasında büyük fayda var. Fırtına, sert rüzgârlar, sel, su baskını, dolu ve don olayları ilçemizde sıklıkla karşılaştığımız afetlerdir. Bu olaylardan etkilenen hemşehrilerimiz ciddi anlamda maddi külfet çekiyorlar. Burada devreye Tarım Sigorta Paketleri giriyor. Son zamanlarda banka kredileri ve devlet teşvikli seraların yapılması tarım sigortasını yaygınlaştırdı. Ancak hala tarım ürününü ve örtülü alanını sigorta yaptırmayan kişiler çok fazla. Bu konuda da halkımızı gerekli önlemleri almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.