30 YILLIK TAPU SEVİNCİ

YEREL 12.08.2021 09:39:11 0
30 YILLIK TAPU SEVİNCİ

Belediye İş Merkezi'nde dükkân sahibi olmalarına rağmen, 30 yıldır tapularını alamayan hak sahiplerine tapuları teslim edildi. Yıllar sonra tapularını alan 6 hak sahibi, büyük mutluluk yaşadı.

 

Gazipaşa'da 1991 yılında yapılan Belediye İş Merkezi’nde, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazların bir kısmı encümen kararıyla satılmış ancak belediyenin borçları nedeniyle devri yapılamamıştı. Belediye Başkanı Yılmaz, 30 yıldır tapularını alamayan hak sahiplerine, seçim döneminde ve göreve başladığında sorunu çözerek tapularını teslim edeceği sözünü vermişti. Taşınmazlar üzerindeki hacizleri kaldırmak ve hak sahiplerine tapularını teslim etmek için 2 yıldır çalışan Başkan Yılmaz'ın emekleri sonuç verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda belediyenin gayrimenkulleri üzerindeki hacizler kaldırıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Kültür Merkezi'nde dün saat 16.00'da düzenlenen törenle, 6 hak sahibine tapularını teslim etti. 1 işyerinin ise tapuda işlemleri devam ediyor.

 

30 YILLIK BEKLEYİŞ SONA ERDİ

 

Tapu teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,'30 yıl bekleyişin ardından vatandaşlarımızın tapularını takdim edeceğiz. Bilindiği gibi 1991 yılında Belediye İş Merkezi yapılmış. Daha sonra mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazların bir kısmı 1991-1992-1993 tarihli encümen kararlarıyla satılmış ve bedelleri de tahsil edilmiş. Fakat bu taşınmazların üzerinde belediyenin borçları nedeniyle hacizler bulunduğu için tapuda devri yapılamamış. Yaklaşık 30 yıldır hak sahiplerine tapuları teslim edilememiş' dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ SÖZÜNÜ TUTTU

 

Belediyenin gayrimenkulleri üzerindeki hacizleri kaldırarak tapuları teslim ettiklerini kaydeden Başkan Yılmaz,'Gerek seçim döneminde gerekse belediye başkanlığını aldıktan sonra hak sahibi vatandaşlarımızla görüştük. Biz bu sorunu çözeceğiz dedik. Bu sorunu çözmek içinde 2 yıldır çaba sarf ediyorduk. Arkadaşlarımızın incelemeleri, araştırmaları, çabaları sonucunda şuanda belediyemizin gayrimenkulleri üzerindeki hacizleri kaldırdık. Belli bir noktada kamu hacizlerini topladık, borçlarımızı yapılandırdık. Dolayısıyla hak sahibi vatandaşlarımıza tapularını teslim edebilecek aşamaya geldik.7 tane vatandaşımızın mağdur durumda olduğunu tespit ettik. Bunlardan 1 tanesinin hak sahibi çok fazla olduğu için tapuda işlemleri henüz sonuçlanmadı. 6 tanesinin tapusu şuanda elimizde ve tapuları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte konuyu araştırarak çözüme ulaştıran çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Dükkan sahibi vatandaşlarımıza da tapularının hayırlı olmasını istiyorum. Belediyemizin bu tip kalan sorunlarını da çözeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun' şeklinde konuştu.

 

Yıllar sonra dükkânlarının tapularını alan Ahmet Nuri Erdoğan, Mahmut Tuncer, Mehmet Kara, Hamza Kaya, Yakup Bakırcıoğlu yaşadıkları sevinci dile getirerek, Başkan Yılmaz ve personeline teşekkür etti.