Tarih: 12.08.2021 09:37

KORONA HIZLA YAYILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa'da koronavirüs salgını nedeniyle ölümler artarken, karantina kurallarına uymayanlar herkesi tehlikeye sokmaya devam ediyor.

 

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Kovid-19) salgını, ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Türkiye 1 yıldan beri etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle kayıplar vermeye devm ediyor. Salgın nedeniyle birçok tedbirin alındığı ülkede, normalleşme ile birlikte vaka sayılarında tekrar artış yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre; 264 bin 647 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 594 kişinin testi pozitif çıktı, 124 kişi ise vefat etti. Salgınla mücadele devam ederken, tedbirlere uymayan vatandaşlar salgının yayılımını hızlandırıyor.

 

GENÇLER VİRÜSE YAKALANIYOR

 

Gazipaşa'da koronavirüs salgını nedeniyle son haftalarda ölüm vakaları tekrar görülmeye başladı. Son günlerde yaklaşık 6 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybetti. Vaka sayılarının artması ve farklı varyantların ortaya çıkması koronavirüs aşısına talebi arttırdı. Gazipaşa'da son dönemde artan vakalar nedeniyle aşıya talebin artmasıyla aşılmada yüzde 75 oranına ulaşıldı. Ancak 18 yaş altı gençlerin aşı olamaması nedeniyle salgının yayılım hızı devam ediyor. İlçede koronavirüs vakaları daha çok gençlerde ve 18 yaş altında görülüyor.

 

KARANTİNAYA UYULMUYOR

 

Salgınla mücadelede en büyük handikaba ise bilinçsiz vatandaşlar neden oluyor.  Testi pozitif çıkmasına rağmen sokakta gezenler ile temaslı olmasına aldırış etmeyip test yaptırmayanlar, herkesi tehlikeye sokuyor. Normalleşme süreciyle birlikte denetimlerin azalması da bunda büyük etken oluyor. Gazipaşalı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından bu duruma sitem ederek, herkesi kurallara uymaya davet etti. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan vatandaşlar, 'Kovid-19 hastası evde karantinada olması gerekirken cadde sokak geziyor. Milletin sağlığıyla oynamayın, kurallara uyun' derken bir diğer vatandaş ise 'Hasta olduğunu söyleyen yok. Karantinada olması gereken sokakta geziyor. Kendimizi koruyalım' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —