“GAZİPAŞA'YA AYRICALIKLI DAVRANILDI”

YEREL 12.08.2021 09:33:43 0
“GAZİPAŞA

Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, Sugözü Grup Yolu’nda yapılan asfalt çalışması hakkında bilgi verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye 20 kilometre asfalt döküleceğini söyleyen Yüksel, birkaç gün içerisinde asfalt dökümünün tamamlanacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi nedeniyle 2021 yılında asfalt yapımına çok bütçe ayıramadığını söyleyen İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, Antalya genelinde bu yıl 111 kilometre asfalt döküleceğini bunun 20 kilometresinin ise Gazipaşa’ya verildiğini söyledi. Yüksel, Antalya’ya yapılacak olan yatırımın 5'te 1'lik bölümünü Gazipaşa'ya aktarıldığını söyledi.

 

ALTYAPIYA ÖNEM VERİLDİ

 

Sugözü Grup Yolu’nda asfalt çalışmalarının başladığını kaydeden İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, “Geçen yıl Sugözü'nün içinden Maha'ya kadar olan bölümde 14,5 kilometre asfalt dökmüştük. Büyükşehir ekipleri, şuan karayolları standardında asfalt döküyor. Geçen yıl dökülen asfalt hem zemin çalışması hem altyapı çalışması hem şarampol çalışması sağlam olduğu için döküldüğü gibi duruyor. Vatandaşlarımız da yolun o yapısından çok memnun. Aynı sistemle bu yıl Sugözü Grup Yolu'nda 20 kilometrelik asfaltımız var. Beyobası sınırında sıcak asfaltın bittiği bölümden başlayıp, sadece asfalt dökme değil, virajların düzeltilmesi ve yolun genişletilme çalışmasıyla beraber komple bir altyapı çalışması yapıldı. Bu sadece mevcut bir yolun üzerine asfalt dökme gibi algılanmasın. Neredeyse yolun tamamı elden geçti, yolun tamamı yenilendi. Zemine 1,5 metrelere varan dolgular yapıldı. Karayollarının standartlarının üzerinde bir altyapı çalışması yapıldı” dedi.

 

YATIRIMIN 5’TE 1’İ GAZİPAŞA’DA

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin pandemiden dolayı 2021 yılı bütçesinin kısıtlı olduğunu aktaran Yüksel, “Bu yüzden asfalt yapımına çok fazla bütçe ayrılmadı.2021 yılı asfalt bütçesi 19 milyon lira. Antalya Büyükşehir bünyesinde 111 kilometre asfalt çalışması var. Sayın Muhittin Böcek'e, Kırsal Hizmetler Daire Başkanına, çalışanlarına Gazipaşa'ya ayrıcalıklı davrandıkları için teşekkür ediyorum. Biz meclis üyelerini kırmadılar. Muhittin Böcek, 111 kilometrenin 20 kilometresini Gazipaşa'ya verdi. Bütün Antalya'ya yapılacak olan asfaltın neredeyse 5'te 1’ini aldık. Hem bütçe olarak hem asfalt olarak. Büyükşehir Belediyesi birkaç gün içerisinde Sugözü Grup Yolu'nun tamamının asfalt problemi bitmiş olacak. Önümüzdeki dönem Büyükşehir ekipleri, stabilize çalışmalarına devam edecek. 2022 ve 2023 yıllarında da diğer bölgelerin asfalt çalışmalarını tamamlayacağız” diye konuştu.

 

“AĞIRLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK”

 

Gazipaşa’yı daha büyük hizmetlerle buluşturacaklarını ifade eden Yüksel, “Büyükşehir’in önümüzdeki 2022 ve 2023’te daha fazla asfalt programı olacak. Kırsalın bütçesi daha fazla olacak. Bunu da 2021 Ekim ve Kasım aylarındaki plan bütçe çalışmalarında da göreceğiz. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize verdiği bilgi bu şekilde. İnşallah pandemi sürecinden de çıkarız, başkanımızın rahatsızlığı da geçti. Gazipaşa'yı daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Hedefimizde Sumak Yayla Yolu olacak. Orada da Kaş Yaylası'nın asfalt programı olacak. Büyükşehirin yol ağı içerisinde asfaltsız kalan bölgelerin tamamı görev süremiz döneminde asfaltlanacaktır. Büyükşehir çalışanlarına da teşekkür ediyoruz. Orman yangınları olmamış olsaydı, Günnercik Yayla Şenlikleri'ne asfaltı yetiştirecektik. Hem yayla şenliği iptal edildi, hem de orman yangınları sebebiyle ekiplerin bir kısmını yangın bölgelerine göndermek durumunda kaldık. Şuan yayla grup yolumuz bitmek üzere. Vatandaşlarımızın güle güle kullanmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımız da bu hizmetten mutlu olacaktır.  Biz Antalya'da Gazipaşa'nın ağırlığını hissettirerek, yatırımın neredeyse 5'te 1'lik bölümünü Gazipaşa'ya aktartmış olmamız ciddi bir başarıdır. Benim şahsımla berber meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye başkanımızın başarısıdır. Önümüzdeki günlerde büyükşehir bünyesinde daha ciddi çalışmalarımız olacaktır şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27