AVOKADOYU POYRAZ VURDU

YEREL 11.08.2021 15:59:47 0
AVOKADOYU POYRAZ VURDU


GAZİPAŞA'DA mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları ve poyraz nedeniyle, ilçenin önemli tropikal meyvelerinden avokadoda meyve döküm zararı yaşandı. 
Gazipaşa'da aşırı sıcaklarla birlikte bir süredir etkili olan poyraz nedeniyle, başta avokado olmak üzere meyve ağaçlarındaki meyvelerin çoğu yere döküldü. Türkiye’nin en önemli avokado üretim merkezlerinden biri olan Gazipaşa'da son  haftalarda kuzeyden esen poyraz, avokado üreticilerini olumsuz etkiledi. Meyvelerin büyümeye başladığı dönemde çıkan poyraz nedeniyle son dönemde ağaçlardaki meyvelerin çoğu döküldü. Gazipaşa'nın son yıllardaki önemli gelir kaynaklarından birisi olan avokadonun toplanma aşamasında dökülmesi üreticisini üzdü. 


AĞIRLAŞAN MEYVE DÖKÜLDÜ


Gazipaşalı avokado üreticileri, 'Gazipaşa'da bir süredir belirli aralıklarla poyraz etkili oluyor. Bu dönemde avokadoların meyveleri büyüdü ve ağırlaştı. Neredeyse toplanma aşamasına gelen meyveler, poyraz nedeniyle döküldü. Üzüntülüyüz, emek verip yetiştiriyoruz ama elimizden gelen de bir şey yok' dedi.