“MİLLİ FELAKETLERDEN SİYASET ÇIKARMAYALIM”

GÜNCEL 6.08.2021 09:43:32 0
“MİLLİ FELAKETLERDEN SİYASET ÇIKARMAYALIM”

Orman yangınları sırasında sahadan ayrılmayan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, milli felaketten siyasi rant elde etmeye çalışanlar olduğunu belirterek, “Milli felaketlerde lütfen siyaset yapmayalım. Milli felaketlerde milletin yanında olmasını bilelim”  dedi. Ülkemizde ve bölgemizde meydana gelen orman yangınları ile ilgili konuşan Doğan, “Hükümetimiz öncelikli olarak bütün tedbirleri zamanında en verimli ve en disiplinli şekilde alıyor. Milletin anlattığı gibi değil. Yaptığımız moral ve motivasyon gezisinde Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, Güzelbağ istikametinde bütün köyleri gezdik. Bu sırada Gündoğmuş yangınını bizzat izledik. Ben dakika tuttum. 5 helikopter her 2,5 dakikada bir aleve su atıyordu. Böyle müdahale ediliyor. O anda sadece Gündoğmuş’ta yangın yok. Gazipaşa’da, Manavgat’ta, Marmaris’te, Alanya’nın değişik yerlerinde yangın var. Helikopterlerin birçoğu da orada. Bütün satıhta ciddi bir mücadele var. Yangın erlerimiz ve yangın personelimiz çok ciddi şekilde ateşle göğüs göğse cephede çarpışır gibi yangını söndürürken, devletimiz bütün imkanlarını seferber ederken, siyaseti işin merkezine koyarak eleştiri yapmaları üzücü”  dedi.

 

YANGIN MAHALLİNDE SABAHLADIK

 

Gazipaşa’da çıkan yangınlarda sahadan ayrılmadıklarını kaydeden Doğan, “Gazipaşa’da çıkan ilk yangında Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak, yangın mahallinde sabahladık. Bizzat arkadaşlarımızla müdahale ettiğimiz 3 evi yangından kurtardık. İçende 80 ve 83 yaşlarında 2 tane yaşlı vardı. Yaşlıları kucaklayarak arabaya koyduk, değerli eşyalarını arabaya koyduk. Ahırda keçiler, katırlar olduğunu öğrenince ev alevler içindeyken gidip kurtardık. Soğutma çalışmaları da İlçe Orman İşletme Müdürlüğü personelimiz, jandarmamız, halkımız ve gönüllülerle sonuçlandırıldı. Yangın söndürmede Gazipaşa olarak kendimizi şanslı olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

İHTİYACA GÖRE YARDILAR DEVAM EDİYOR

 

Yangın bölgelerinde zarar gören vatandaşlara desteklerinin devam ettiğini aktaran İlçe Başkanı Ali Doğan, “İlk gün Manavgat’a 2 kamyon su gönderdik. Daha sonra 1 kamyon giysi malzemesi gönderdik. Yönetim kurulu üyelerim ve bizzat yeri çok iyi bilen Fatih Kara kardeşimiz, Gündoğmuş’la ilgili bizzat gitti ve yardımların birebir yerine ulaşması için oradaki belediye başkanımız, ilçe başkanımızla diyaloga geçildi. Yardımlarımızı teslim ettik. Daha sonra moral motivasyon gezisini gerçekleştirdik” dedi.

 

CİDDİ BİR MÜCADELE VERİLDİ

 

Gazipaşa’nın Yeniköy Mahallesi’nde çıkan orman yangına müdahale ettiklerini kaydeden Doğan, “Bu arada kendi özel işlerimiz ve düğünümüz de var. Dün (Çarşamba) akşam evdeydik. Tam yatma esnasında bir telefon geldi. Yeniköy’de yangın çıktığına dair. Hemen toplandık. Yönetim kurulu üyelerimiz, gençlik kollarımızdan arkadaşlarımızla yola koyulduk. Yoldan jandarmamızı, emniyetimizi ve orman teşkilatını aradım. Oraya beraberce çıktık ve saat 01.00’da başlayan yangını 03.10 gibi kontrol altına aldık. Oraya gidilmese ve o ciddi mücadele verilmeseydi, mahallenin yanı başında ve 5-10 ev yanma ile karşı karşıya kalacaktı.”ifadelerini kullandı.

 

SİYASİ RANTÇILAR ÇIKTI

 

Milli felaketlerde siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyen Doğan, “Yangınlar başladığından beri doğru düzgün ne evimizi gördük ne gözümüze uyku girdi. Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, sürekli sahada ve koordinasyonun başında. Sahada il başkanımızı görüyoruz. Milletvekilimiz Mustafa Köse bir orman eri gibi çalışıyor. Milletvekillerimizin hepsi sahada. Tüm bunlara rağmen, topyekün milletiyle bir olmuş, kucak kucağa olmuş, orman söndürmeye çalışan Ak Parti, ormanı söndüreceğiz, doğaya ve vatan nefes vereceğiz, oradaki bir bitkiyi canlıyı kurtaracağız diye uğraşırken, ne yazık ki her zaman algıyı farklı yönetmeye çalışanlar ve bu milli felaketten de rant elde etmeye çalışanlar, siyasi rantçılar da çıkıyor. Buna da üzülüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımın sözleri üzüyor. Başka başka siyasilerin sözleri üzüyor. Deprem, yangın, sel gibi milli felaketler olduğu zaman ayrısı gayrisi olmamalı. Siyaset rafa kaldırılmalı. Hep beraber işin bir kenarından tutup, işi bitirip, ondan sonra herkes kendi mecrasına ve yerine çekildikten sonra siyasetine yine devam etsin. Şimdi uçak sayısı şuymuş, helikopter sayısı buymuş, şöyleymiş, böyleymiş. Bunlar şimdi söylenecek sözler mi? Allaha şükür bir eksiğimiz yok ama olursa tamamlanır. Daha önce şehir hastanesini neden yapıyorsunuz? Havaalanına ne gerek var? Tünellere ne gerek var? Marmaray’a ne gerek var? Diyenler şehir hastanelerinin pandemide ne olduğunu ve stratejik zamanlarda diğer yatırımların ne gerek olduğunu gördükleri halde eğer gereğinden fazla helikopter ve uçak alınmış olsaydı, ‘Buna ne gerek var, bunlar israf, gene birisini zengin ediyor’ diyeceklerdi.

 

“MİLLİ FELAKETLERDE LÜTFEN SİYASET YAPMAYALIM”

 

Ama var umudumuz Türk milleti. Türk milletinin gözü açıktır, basireti açıktır. Hakkı adaleti, eğriyi, doğruyu ayırır. Onun için de 20 senedir hakkı batıldan ayırdı, doğruyu eğriden ayırdı. Kime hükümet olma yetkisini vereceğini, kime kendisini yönettireceğini çok iyi bilen Türk milleti, bundan sonra da yanılmayacaktır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok iyi bir yönetim gerçekleştiriliyor. Sıfır hatayla ilerleniyor diyebiliriz. Eksikler olabilir. Daha sonra oturulur, bu konuda neler yapılabilir konusunda bilirkişiler teknik raporunu çıkarır. Ona doğru devletimiz yönelir ve kendi eksiği varsa da giderir. Ama şunu istiyoruz; Milli felaketlerde lütfen siyaset yapmayalım. Milli felaketlerde milletin yanında olmasını bilelim Herkesten rica ediyorum.

 

AK PARTİ CAMİASI HEP MİLLETİNİN YANINDA

 

Ak Parti ve Ak Parti camiası hep milletinin yanında oldu. Allahın izniyle bundan sonrada milletinin yanında olacak. Millet bizi bağrına basmıştır. Bu parti milletin partisidir. Herhangi bir siyasi parti değildir. Milletin özünden, bağrından çıkan, milletin tamamını kuşatan ve kucaklayan, millete ufuk veren ve milletin geçmişiyle geleceğini birbirine bağlayan çimento niteliğindedir. Hep beraber yeşereceğiz. Yanan yerleri hep beraber yeşerteceğiz. Hep beraber büyük Türkiye olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.