Tarih: 05.08.2021 09:44

7 ÜRETİCİNİN ZARARI 200 BİN

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de 28 Temmuz’da Manavgat’ta başlayan ve kısa sürede yurdun çeşitli bölgelerinde baş gösteren orman yangınları, hem ağaç ve canlı yaşamını hem de vatandaşların yerleşim yerini tehdit altına alıyor. Ülkenin birçok noktasında çıkan orman yangınlarıyla mücadele topyekûn sürerken,  yangınların söndürüldüğü noktalarda hasar tespit çalışmaları başladı. Yangın afetinden etkilenen bölgelerde yapılan hasar tespit çalışmaları ile vatandaşların zararları belirlenerek devlet tarafından karşılanacak.  Bu kapsamda Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, ilçede yangından etkilenen bölgede hasar tespit çalışmasını tamamladı.

 

7 ÜRETİCİNİN ZARARI VAR

 

Gazipaşa’nın Küçüklü Mahallesi’nde,29 Temmuz gecesi çıkan ve 1 Temmuz Pazar günü kontrol altına alınan yangında 2 bin 600 dönüm zarar görmüştü. Yangının söndürülmesinin ardından Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Salı günü bölgede hasar tespit çalışması yaptı. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yerinde yapılan tespitler neticesinde 7 üreticinin tarımsal üretim hasarı olduğu belirlendi. 7 üreticinin tahmini hasar miktarı ise 200 bin TL olarak hesaplandı.

 

TEKNİK PERSONEL ÇALIŞMAYI TAMAMLADI

 

Gazipaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, üreticilerin hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, “İlçemizde yaşanan yangın afeti sonrası yangında zarar gören üreticilerimizi teknik personelimiz ziyaret etti. Üreticilerimizin hasar tespitlerini yaptık. Devletimiz afetzedelerin yanında. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —