Tarih: 04.08.2021 09:37

HÜKÜMETE THK ÇAĞRISI

Facebook Twitter Linked-in

THK'deki yangın söndürme uçaklarını aktif hale getirmek için hükümete çağrı yapan CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduklarını duyurdu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını aktif hale getirmeye hazır olduklarını söyledi. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ülkemizdeki yangınlara yönelik ortak açıklamalarını Gazipaşa halkıyla paylaşan Güven, “11 Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, 12’nci kez gerçekleştirdiği toplantıda gündemleri elbette ülkemizde devam eden ve büyük üzüntü duyduğumuz orman yangınları oldu. Bizlerde belediye başkanlarımızın yapmış oldukları ortak açıklamayı ilçe halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

 

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının katılımıyla çevrimiçi düzenlenen toplantıya katıldı. Son günlerde Türkiye’nin farklı şehirlerinde meydana gelen orman yangınlarının ele alındığı toplantıda alanında uzman kişilerden bir bilim kurulu oluşturulması kararı alındı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada ise THK bünyesinde yer alan ve kullanılmayan yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduklarını açıkladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş çevrim içi toplantı düzenledi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı yapmış oldukları ortak açıklamada; “Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan kadim kurumumuz Türk Hava Kurumu'na yönelik küçültücü tüm girişimlerden büyük üzüntü duyduğumuzu ve kuruma yönelik bazı ifadeleri ayıpladığımızı belirtiriz. Ülkemize büyük hizmetleri olmuş olan bu kurumumuzdaki yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak karşılamaya hazır olduğumuzun altını çizeriz. Yetkili kurumlar tarafından izin verilmesi halinde 11 büyükşehir belediyesi tarafından tekrar aktif hale getirilecek olan yangın söndürme uçaklarını gerektiği her an koordinasyon halinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kullanımına sunacağımızı da beyan ederiz. THK ile işbirliği yaparak elindeki envanterlerin belediyelerimiz tarafından kullanımı da sürekli hale getirilecektir. 11 büyükşehir belediye başkanı olarak kuracağımız ortak komite ile yanan alanların tespitini yapacak ve gün be gün bu alanların yeniden orman vasfını kazanması için takipçisi olacağız. Yanan alanlara yönelik daha önce örnekleri olduğu gibi yapılacak tüm imar girişimlerinden kamuoyunu haberdar edecek ve bu yönde atılacak adımların hukuk yoluyla engellenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —