Tarih: 04.08.2021 09:36

HEDEFLERİ TARIMA YÖN VERMEK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, ilçe tarımına yön verecek bir kooperatif kuruldu. Yedi genç iş insanının bir araya gelerek kurduğu Gazipaşa Yaş Sebze Meyve Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi, 11 milyon TL’lik yatırım, istihdam ve nitelikli iş gücü, 2000 tonluk soğuk muhafaza tesisi, ürün boylama paketleme ünitesi, ürün analiz laboratuarı ile ilçe üreticilerine hizmet vermeyi amaçlıyor.

 

Kooperatif kurucularından biri olan genç iş insanı Halil İbrahim Akbuz, kooperatifle ilgili iddialı konuştu. Ülkenin gelişmesi için üretimin şart olduğunu dile getiren Akbuz, “Gazipaşa'da tarımın kaderini değiştireceğiz. Kurduğumuz kooperatifle, üreticiyi tek çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. 7 genç iş insanı tarafından kurulan kooperatifimiz; alım garantisi ile sözleşmeli üretim yaptırmak, girdi maliyetlerini düşürmek ve ürünü katma değerli olarak pazara sunmak adına üreticilerimize büyük olanak sağlayacak” dedi.

 

HER ŞEY ÜRETİM VE ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN

 

'Bu topraklardan başka bir vatan yok bizim için. Yerimiz, bu bayrağın altı ve bu halkın yanı...” diyerek konuşmasını sürdüren Akbuz, “Elimizden ne gelirse bu topraklar için yapmaya karar verdik. 84 milyon gibi bizimde bu ülkeye çok borcumuz vardı. Bu topraklara yatırım ve istihdam gerekli dedik. Çünkü ne kadar yatırım ve üretim, o kadar güçlü Türkiye demekti. Onun için elimizi taşın altına koyduk ve çalışmamıza başladık. Her şey üretim ve üreticilerimiz için” diye konuştu.

 

Akbuz, “Biz bir nefes verdik; bu bayrak daha güçlü dalgalansın diye'' sözlerini hatırlatarak açıklamalarını sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —