HEM USTA ÖĞRETİCİ ALACAK

EĞİTİM 4.08.2021 09:33:32 0
HEM USTA ÖĞRETİCİ ALACAK

GAZİPAŞA Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM), 2021-2022 eğitim öğretim yılında açılması düşünülen çeşitli kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici alacak. Başvurular 16-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacak.

 

“BAŞVURULARI YENİLEYİN”

 

Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce,  2021-2022 eğitim öğretim yılında açılması düşünülen çeşitli kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 16-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında Ek-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler ile e-yaygın sisteminde e-devlet üzerinden yapılacaktır. Geçmiş dönem için başvuru yapanların yeni dönem (2021-2022eğitim öğretim yılı) için başvurularını yenilemeleri gerekir.

 

“KURS PROGRAMLARINI İNCELEYİN”

 

Başvuru yapılacak alanda açılabilecek kurslarla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, internet sitesindeki kurs programlarının incelenmesi ve özellikle kurs programlarının ‘Eğitici Nitelikleri’  bölümüne dikkat edilmesi çok büyük önem arz etmektedir.  Durumu, programların ‘Eğitici Nitelikleri’ kısmına uymayanların usta öğretici başvurusu yapmamaları gerekmektedir.

 

Kurs verilebileceği belirtilen alan ile ilgili bir okuldan mezun olunmaması durumunda o alanla ilgili usta öğreticilik belgesinin olması ve sisteme taranması şarttır. Öğretmenlik mezunu olanlar ve sonradan Formasyon Belgesi almış başka alan mezunları dışında kalan usta öğreticilerinin ‘Oryantasyon’ belgelerinin olması ve siteme taranmaları şarttır. Daha önce SGK kaydı olanların sisteme yükleyecekleri SGK Hizmet Dökümünün mutlaka meslek kodlu olması gerekmektedir” denildi