“YANGIN NÖBETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ”

GÜNCEL 4.08.2021 09:32:38 0
“YANGIN NÖBETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ”

GAZİPAŞA Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, yangın nöbetleriyle ilgili açıklama yaptı. Muhtar Küçükballı, yangın nöbetlerinin birinci önceliğinin bir yerde ateş görüldüğü zaman ilk müdahaleyi yapmak ve gereken birimlere haber vermek olduğunu söyledi.

 

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Yangın nöbetlerimiz devam ediyor. Nöbetlerimizin birinci önceliği bir yerde ateş görürsek ilk müdahaleyi yapmak ve gereken birimlere haber vermek. Şuanda poyraz rüzgârından dolayı havalar aşırı sıcak. Küçücük bir kıvılcım bir facia sebep olabiliyor. Bundan dolayı bu nöbetleri tutmaya devam edeceğiz.  Daha önceden belirttiğimiz gibi bu nöbetler hiçbir taşkınlığa sebebiyet vermemeli. Yanlış bilgi ve macera olsun diye yanlış söylemlerden kaçınılmalı. Dediğim gibi yangın nöbetlerinin tehlike geçinceye kadar devam etmeli” dedi.

 

BUNLARA DİKKAT EDELİM

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu belirten Küçükballı, “Dikkat etmemiz gereken hususlar var. Öncelikle ateşe ilk görüşte müdahale edip, yangının büyümesini önlemeliyiz. Şoförlerimiz ve halkımız yol kenarına sigara, cam şişe atmamalıdır. Evlerimizin yakınlarında bile olsa dışarıda ateş, mangal vs. yakılmamalıdır. Havai fişek gibi gösterilerinden kaçınılmalıdır. Sabahlara kadar nöbet tutan halkımıza, güvenlik güçlerimize, ormancılarımıza ve en büyük emeği olan orman işletme müdürlüğü yangın ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.