SABOTAJ NÖBETİ

YEREL 2.08.2021 13:56:12 0
SABOTAJ NÖBETİ


Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Kemer ve Kaş’ta meydana gelen orman yangınlarının sabotaj ihtimalini güçlendirmesi, Gazipaşalıları harekete geçirdi.  Halk, perşembe gününden bu yana yeşil vatan için sabotaj nöbeti tutuyor. 

Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya’nın ardından Gazipaşa’da meydana gelen orman yangınları, vatandaşları sokağa döktü. Çok sayıda il ve ilçede farklı noktalarda çıkan orman yangınları sabotaj iddialarını güçlendirdi. Akdeniz bölgesinde peş peşe meydana gelen orman yangınları, perşembe günü gece saatlerinde Gazipaşa’da da yaşandı. Küçüklü ve İnceğiz mahallelerinde meydana gelen yangınının ardından sabotaj ihtimaline karşı harekete geçen Gazipaşalılar, 4 gündür nöbet tutuyor. Yeşil vatan için uykusundan feragat eden ilçe sakinleri, ihtimal dahilinde bulunan sabotaj olaylarına karşı geceyi ayakta geçiriyor.  

53 MAHALLE AYAKTA

Sosyal medyadan örgütlenen Gazipaşalılar, mahalle muhtarlarının nöbet çağırısı üzerine bulundukları mahallede 24 saat nöbet tutuyor. Bulundukları mahallelere şüpheli şahıs ve araçların girişine izin vermeyen vatandaşlar, mahalle yolları, orman yolları, grup yolları ile yangın riskinin fazla olduğu ormanlık bölgelerde sabotaj nöbetine ara vermeden devam ediyor. Son 4 gündür, Gazipaşa şehir merkezi, Beyobası, Sugözü Grup Yolu, İnceğiz, Kahyalar, Karalar, Cumhuriyet, Ekmel, Bakılar, Koru, Macar, Çobanlar, Beyrebucak, Muzkent, Kırahmetler, Göçük, Güney ve Zeytinada mahallelerinin girişinde vatandaşlar bekliyor. 

YAYLALARDA NÖBET TUTULUYOR

Gazipaşa’nın 53 mahallesinde devam eden nöbetler, ilçemize yakın konumda bulunan ormanla kaplı yaylalarda da sürüyor. Soğukoluk, Sazak, Çamalanı ve Karatepe yaylalarında ikamet eden vatandaşlar, sabotaj ihtimaline karşı ormanları korumak için geceyi uykusuz geçiriyor. 

 

PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİN

 

Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, nöbet tutan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. İçinde bulunduğumuz dönemde bilgi kirliliğinin fazla olduğuna dikkat çeken Küçükballı, Gazipaşalıların provokasyonculara alet olmamasını istedi. Herkesi sağduyulu olmaya davet eden Küçükballı, “Komşu ilçelerimiz ve Gazipaşa’mızda yangınlara boğuşmaktayız ve herkes mahallesinde yangın nöbeti tutmaktadır ve bu nöbetleri tutarken provokasyona sebebiyet vermemek için özellikle gençlerimizi uyaralım. Suçsuz birine zarar vermeyelim. Mahallemize vatanımıza sahip çıkalım. Yol kesme ya da kimlik sorma gibi görevleri zaten güvenlik güçlerimiz yapıyor. Hiçbir gencimize bir zarar gelmesin. Gençler bizim her şeyimiz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu