ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

GÜNCEL 2.08.2021 13:46:05 0
ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI


Gazipaşa’da ormanlık alana girişler ve orman kenarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak 31 Ağustos tarihine kadar yasaklandı.

Antalya’nın Manavgat, Gazipaşa, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde art arda meydana gelen orman yangınlarının ardından kentte ormanlara giriş yasaklandı. Antalya Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında artan sıcaklar nedeniyle 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmenin yasaklandığını bildirdi. Gazipaşa’da da tüm ormanlık sahalara yetkililerden başka birisinin girmesi yasaklandı. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarlarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.

 

MİLLİ SERVETİMİZİ KORUYALIM

 

Antalya Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla kent genelindeki ormanlık alanlara girişler 30 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yasaklandı. Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yayımlanan genelgede, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarıyla bölgemizde mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, ilimizde orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla kararlar alınmıştır.

 

TARLA TEMİZLİĞİ YASAKLANDI

 

Antalya’da orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Antalya ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 30 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74.maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9’uncu maddesinin (ç) bendi ve 66’ncı maddeleri uyarınca yasaklanmıştır. İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaklanılmıştır. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarlarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklanılmıştır. Orman Yasası’nın 31’inci ve 32’incimaddesi kapsamında olan köyler, mahalleler başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dahil olmak üzere anız, bahçe zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanılmıştır.

 

BELEDİYELERE ÖNEMLİ GÖREV

 

Orman alanı içerisindeki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirler eksiksiz alınacaktır. Enerji bakım hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar hatların özellikle ormanlık alandan geçen bölümlerinde gerekli bakımları gerçekleştirerek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır. Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları içerisinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini bulunduracaklardır.

 

ÖNLEMLERE UYMAYANLARA CEZA

 

İlçe kaymakamlarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri, etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarımızın emirleriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır. Bu karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır” denildi.