Tarih: 30.07.2021 09:40

HÜKÜMETE UÇAK ELEŞTİRİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Manavgat, Akseki, Adana ve Mersin'de çıkan orman yangınlarının ardından açıklamalarda bulundu. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, orman yangınlarını söndürmede Türk Hava Kurumu’na (THK) ait uçakları kullanmadığı için hükümeti eleştirdi. Orman Bakanlığı'nın yangın söndürme uçağı kiralama ihalesine Türk Hava Kurumu'nun sokulmadığını söyleyen İlçe Başkanı Güven, yangının dua ile sönmediğini dile getirdi.

 

'YANGIN DUAYLA SÖNMÜYOR'

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, 'Manavgat, Akseki, Adana ve Mersin'de ciğerlerimiz yandı. Yangın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yangınlar içimizi parçaladı. Ancak ısrarla Türk Hava Kurumu'na ait uçakları yangın ihalesine sokmayan hükümet, yangın söndürme uçağı ile ilgili hiçbir çözüm üretmemekte kararlı. Türk Hava Kurumu'nun yangın uçaklarının su kapasitesi 4 bin 900 litre iken, ihale şartnamesine 5 bin litre su kapasitesi şartı koyanlar, uçakları çürümeye bıraktığı gibi yangınlarda sadece 1-2 helikopter ve yardımlara muhtaç kalıp, ciğerimizi yakmaya devam ediyor. Evimiz, ocağımız yanarken sadece izleyenleri kime havale edelim. Yangın dua ile sönmüyor sayın yetkililer' dedi.

 

'DİKKATLİ OLALIM'

 

Gazipaşa halkını da yangın konusunda duyarlı olmaya davet eden İlçe Başkanı Ömer Güven, 'Gazipaşa'mızda son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığına nedeniyle orman yangınlarına karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yaz aylarında çıkan orman yangınlarının büyük kısmı; piknik ateşi ve sigara izmaritinin tam olarak söndürülmemesi, piknik atıklarının rastgele doğaya atılması ve doğaya attığımız cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başlıyor. Doğaya cam parçalarını, cam içecek şişelerini ve benzeri maddeleri atmayalım. Piknik ateşini tamamen söndürmeden piknik alanını asla terk etmeyelim. Sigara izmaritini tamamen söndürmeden asla atmayalım. Tüm vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Dikkatli olalım davet ediyoruz' şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —