VATANDAŞLARDAN ŞEBEKE DİLEKÇESİ

GÜNDEM 28.07.2021 09:31:05 0
VATANDAŞLARDAN ŞEBEKE DİLEKÇESİ

Gazipaşa’da, yaz aylarını Gökkuzluk, Topsekisi, Cimbiti, Ekinçalı, Macar, Günercik, Yarıcakpınar, Deliktaş, Cavırkırıldığı gibi yaylalarda geçiren vatandaşlar, telefon şebekesi çekmediği için zor anlar yaşıyor. Sevdikleri ile telefon görüşmesi yapmak isteyen yayla sakinleri, şebekenin çektiği yüksek tepe ve dağlara tırmanmak zorunda kalıyor. Sağlıklı telekomünikasyon hizmeti almakta zorlanan vatandaşlar, yaylada geçirdikleri yaklaşık 4 ay boyunca teknolojinin imkanlarından yararlanamıyor. Çevre yaylalardan toplanıp, yaşanan sıkıntıya son vermek isteyen 475 kişi, Gökkuzluk Yaylası’na baz istasyonu kurulması için Türkcell Antalya Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere dilekçe yazdı. Dilekçeye imza atan 475 kişi, yaşanan sorunun çözülmesini bekliyor. 

 

“TELEFONLARIMIZI KULLANAMIYORUZ”

 

Yüksekliği bin 800 metre olan ve Gazipaşa şehir merkezinden 45 kilometre uzaklıkta yer alan Gökkuzluk Yaylası’na baz istasyonu kurulmasını talep eden vatandaşların yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Bulunduğumuz bölgelerde yüz seneyi aşkın süredir yerleşik hayat mevcuttur. Mayıs ayından kasım ayına kadar yazlık yerleşim bölgesi olan bu mevkii de haziran, temmuz, ağustos aylarında civar mevkiiler ile birlikte nüfus 10.000’i bulmaktadır. Bulunduğumuz mevkide elektrik hizmeti 1992 senesinde ulaşmış olmasına rağmen hala telekomünikasyon hizmetini sağlıklı şekilde alamamış bulunmaktayız. Bu durumdan oldukça rahatsızlık duymaktayız. Zira Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi insan geçmeyen en ücra köşede bile baz istasyonu dikmişken, bölgenin en gelişmiş yaylalarında hala telefonlarımızı rahatlıkla kullanamamaktayız.

 

“EN İYİ ÇÖZÜMÜ SUNACAĞINIZA İNANCIMIZ SONSUZDUR”

 

Yaşlısı, genci, sinyal aramak için tepelere çıkmakta, çoğu bölgede telefon çektirmek olanaksız olduğundan dağa, tepeye çıkmak bile çözüm olmamaktadır. Nüfus genellikle yaşlı kesimden oluşmakta, çünkü gençler günümüzde gerek iş hayatı gerek sosyal açıdan internete ekmek, su kadar temel ihtiyaç gözüyle bakmaktadır. Bu sebeple yaşlılar açısından acil durumlarda yakınlarına haber etmek veya sağlık kuruluşlarına ulaşım dahi bir problem haline gelmektedir. Listede imzası bulunan ve fiziken imza atamamış tüm vatandaşlar olarak temennimiz, sayın kurumunuza, isminize yakışır şekilde telekomünikasyon hizmetini bölgemize getirmektir. Naçizane fikrimiz bölgenin en yüksek yerine baz istasyonu kurulmasıdır. Sizin de en iyi çözümü sunacağınıza inancımız sonsuzdur.”

 

BİRÇOK YAYLADA ŞEBEKE SORUNU YAŞANIYOR

 

Öte yandan Gazipaşa halkının yaz aylarında göç ettiği, Gökkuzluk, Topsekisi, Cimbiti, Ekinçalı, Macar, Günercik, Yarıcakpınar, Deliktaş, Cavırkırıldığı, Balca, Yunt ve Anamur’a bağlı Elbalak ve Melleç gibi birçok yaylada şebeke sorunu yaşanıyor.