Tarih: 28.07.2021 09:26

YAŞLI VE KRONİK HASTALARA SICAK UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa'da vatandaşlara zor anlar yaşatan sıcak hava etkisini arttıracak. İlçede hava sıcaklıkları 31 Temmuz tarihine kadar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredecek. Sıcak çarpmasına karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

 

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün itibariyle hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Sıcaklıkların, hafta boyunca mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği bildirilen açıklamada,  'Hava sıcaklıklarının 27 Temmuz'dan itibaren bölgemizin kıyı kesimlerinde artmaya başlayarak, hafta boyunca kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıkları, Antalya’da 39-41 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

 

Hafta boyunca kıyı kesimlerde etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11.00 ile 16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir' denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —