SUSUZ KÖYLERE TANKERLE SU TAKVİYESİ

YEREL 28.07.2021 09:24:38 0
SUSUZ KÖYLERE TANKERLE SU TAKVİYESİ

Gazipaşa’da, kuraklıkla mücadele eden kırsal mahallelere tankerle su taşınıyor. Vatandaşlar su ihtiyacını, tankerlerin suyla doldurduğu su depolarından karşılıyor.

 

Kuraklık, Gazipaşa’nın birçok mahallesinde acı yüzünü göstermeye başladı. Kaynak sularının kuruması ve şebeke suyu hattının yetersiz olması, vatandaşların su ihtiyacını karşılamakta zorlaştırıyor. Göçük Mahallesi’ne bağlı Merkez, Sazak, Sümbüller, Eğrikorum, Teknecik ve Alan mevkileri ile Kırahmetler, Zeytinada ve Hasdere mahalleleri kuraklığın en çok hissedildiği noktaların başında geliyor. Mahalle sakinlerinin su ihtiyacını karşılamak için geçici çözüm üreten ASAT ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, su tankerleri ve arazözlerle taşınan suları, susuzluk sorunu yaşayan vatandaşlara ulaştırıyor.

 

Ancak, ekipler tarafından depolara boşaltılan sular, kısa sürede tükeniyor. Ekiplerin yaptığı çalışmaların faydalı ancak yetersiz olduğunu savunan vatandaşlar, belediyeler ve devletin yapacağı kalıcı çözümleri bekliyor. ASAT ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri son olarak, Göçük ve Hasdere mahallelerinde bulunan su depolarını suyla doldurup, vatandaşların su ihtiyacını karşılamak için çalışma gerçekleştirdi.