Tarih: 27.07.2021 09:45

ESNAFIN KAPANMA KORKUSU

Facebook Twitter Linked-in

Ülke genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da artan koronavirüs vakaları, esnaflar üzerinde kapanma korkusuna neden oldu. Kontrolsüz turizm, vatandaşların tedbirler karşısında bilinçsiz ve sorumsuz hareket etmesi, koronavirüs vaka sayılarını patlattı. Düğünlerde, nişanlarda, mevlitlerde ve eğlence merkezlerinde maske ve mesafe kuralının unutulması salgının yayılma hızını arttırdı. Artan vakalar, pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarını, açılamayan okulları, kapanan iş yerlerini ve salgın nedeniyle sıkıntılı günler geçiren esnafları akıllara getirdi.

                                                    

ESNAFI KAPANMA ENDİŞESİ SARDI

 

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış, yeni bir salgın dalgası mı geliyor? Sorusunu akıllara getirirken, hızla yayılan vakalar esnaflara kapanma korkusu yaşattı. Yükselen vaka artışlarının, son bir buçuk yıl içinde pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan ve ekonomik olarak sıkıntı yaşayan esnafı kapanma endişesine sevk ettiğini dile getiren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, salgın karşısında alınacak sıkı tedbirlerin ilçe esnafını ekonomik dar boğaza itebileceğini belirterek, vatandaşlara 'tedbirlere uyun' uyarısında bulundu.

 

“TEDBİRLERE SIKI SIKI TUTUNMAMIZ LAZIM”

 

Salgının hızla yayıldığını ve her zamankinden daha ciddi olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Pandemi nedeniyle esnaflarımızın yaşadığı sıkıntılar ortada. Esnaflarımız, 1 Haziran’da geçilen normalleşme sürecinin ardından, bir nebze olsun rahatlamıştı. Ancak, artan vakalar hepimizi endişelendirmeye başladı. Salgına karşı alınacak yeni tedbirler ve kısıtlamalar, esnaflarımızı ve hayatımızı olumsuz yönde etkileyecektir. Geçmiş dönemde esnaflarımızın yaşadığı sıkıntılar ortada. Tüm esnaflarımız ekonomik olarak zorlu bir süreci geride bıraktı. Aynı günleri yaşamamak için tedbirlere sıkı sıkı tutunmamız lazım” dedi.

 

“KENDİMİZİ NASIL KURTARIRIZ BİLMİYORUZ”

 

Koru Mahallesi Hacı Musa Çayı kenarında bulunan Cafe 1923 isimli işletmenin ortağı olan Özgür Serel, artan vakaların cafe işletmecilerini tedirgin ettiğini dile getirdi. 2020 yılının mart atından bu yana sıkıntılı günler yaşadıklarını dile getiren Serel, “Yeniden kapanma olursa, kendimizi nasıl kurtarırız bilmiyoruz. Vatandaşlarımızın tedbirlere biraz daha dikkat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

“AYNI SIKINTIYI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

 

Yeni Mahalle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Şehir Restaurant isimli işletmeyi işleten Yunus Uçak, pandemi döneminde yaşanan sıkıntıları yeniden yaşamak istemediklerini dile getirdi. Koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle aylardır iş yerinden para kazanamadığını söyleyen Uçak, “1 Haziran’dan sonra işlerimiz hareketlendi. Ancak, vakalar yeninden artmaya başladı. Artan vakalar, yaşadığımızı sıkıntılı günlerimizi hatırlattı. Yeniden kapanma olursa, işlerimizi zor toplarız. Birbirimizi düşünmek zorundayız. Bugün akıllı hareket etmezsek, yaşadığımız sıkıntıları yeniden yaşarız” ifadelerini kullandı.

 

“VAKALAR BİZİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI”

 

İstiklal Mahallesi Cemar Gürsel Caddesi üzerinde kahvehane işleten Hüseyin Güneş, kısıtlama sürecinde en büyük sıkıntıyı kahvehane işletmecilerinin yaşadığını söyledi. Bir buçuk yıl boyunca çay satarak evlerine ekmek götürmek için mücadele ettiklerini hatırlatan Güneş, “Yaşanan vaka artışları yaşadığımız sıkıntılı günleri hatırlattı. Kahvehanelerde oyunların serbest olmasından sonra işlerimiz iyileşti. Ancak yeni vakalar bizi tedirgin etmeye başladı. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yeniden kapanma sürecine girersek birçok kişi evine ekmek götürmekte zorlanacak. Lütfen herkes duyarlı olsun” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —