Tarih: 26.07.2021 13:42

KALICI ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da bilinçsiz su kullanımıyla artan kuraklık nedeniyle bazı kuyu ve kaynak suları kururken, Göçük Mahallesi’nde su hattında meydana gelen arıza vatandaşların yaşadığı su sıkıntısını hissedilir şekilde arttırdı. Göçük Mahallesi’nde etkili olan susuzluk karşısında harekete geçen Gazipaşa Belediyesi, ASAT ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, mahallenin su sorunu bir nebze olsun azaltmak için mahalleye tankerlerle su taşıyor. Göçük sınırları içinde bulunan su depolarını tankerlere konulan suyla dolduran ekipler, mahalle sakinlerinin su soruna geçici çözüm üretiyor. Su sıkıntısı tamamen çözülmeyen halk ise, “Taşıma suyla değirmen dönmez” diyerek yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor. 

 

“BAYRAMDA SU SIKINTISI YAŞADILAR”

 

Göçük’te yaşanan su sıkıntısına bir de su hattında meydana gelen arıza eklenince halk susuzluğu ciddi oranda hissetti. Yaşanan su sıkıntısı, mahalleye bağlı, Sümbüller, Sazak, Teknecik ve Dededuvarı mevkilerinde etkili oldu. Halkın bayramı susuz geçirmemesi için harekete geçen Gazipaşa Belediyesi, ASAT ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, mahallede bulunan depoları suyla doldurdu. Susuzluktan dolayı, içme ve sulama suyunu depolardan temin eden halk ise, yapılan çalışmanın yeterli olmadığından dert yandı. Depoların kısa sürede boşaldığını söyleyen halk, “Taşıma suyla değirmen dönmez. Geçici değil, kalıcı çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

 

MİLYON TL’LİK YATIRIMLAR SUSUZ KALDI

 

Öte yandan, bilinçsiz su kullanımıyla artan kuraklık Göçük Mahallesi’ndeki üreticileri olumsuz etkiledi. Milyonlarca lira harcanarak yapılan muz ve avokado bahçeleri, yaşanan susuzluk nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu gelişmeler, milyonlarca para harcayıp bahçe yapan üreticileri ve yatırımcıları kara kara düşündürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —