Tarih: 19.07.2021 14:54

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAM

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da Kurban Bayramı öncesi ilçe halkının huzurlu bir bayram geçirebilmesi için hazırlıklar tamamladı.  Kurban Bayramı’nda ilçe halkının huzur ve güvenliği için tüm birimler tarafından gerekli önlemler alındı.  Gazipaşa’da bayram boyunca polis, jandarma, sağlık, zabıta, itfaiye, mezarlık ve ASAT ekipleri görevlerinin başında olacak. Gazipaşa Belediyesi, kurban kesim işleminin hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için 5 farklı noktada bu yıl yerde kurban kesim hizmeti verecek.  Vatandaşlar kurbanları Bakılar Mahallesi’ndeki belediye mezbahasında, Beyobası Mahallesi Hacı Celil Sokak’taki Süleyman Tuncer’e ait besihanede, Koru Mahallesi’ndeki Fikri Özgün’e ait besihanede, Güneyköy Mahallesi Hazelli Mevkii’ndeki İsa Özkan’a ait besihanede ve Beyobası Mahallesi Aydınlar Sokak sanayi bölgesindeki Uslu besihanesinde kestirebilecekler. Gazipaşa Belediyesi, mezbahada düzenin sağlanması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi, Kovid-19 bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla randevu sistemiyle çalışacak. Ücretsiz kesim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların bugün saat 18.00’a kadar  randevu alması gerekiyor.

 

POLİS VE JANDARMA DENETİM YAPACAK

 

 Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bayramda karayollarında oluşacak yoğunluk nedeniyle sorumluluk bölgelerinde denetime ağırlık verecek. Polis ve jandarma ekipleri, mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda ilçe halkının huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmesi için 7/24 görevleri başında olacak. 

 

ASAT, ZABITA VE İTFAİYE BAYRAMA HAZIR

 

Gazipaşa ASAT ekipleri, bayramda su ve atık su hizmetlerinin normalden daha yoğun kullanılacağını göz önüne alarak hazırlıklarını tamamladı. ASAT, gerekli araç, ekipman ve personelle görev başında olacak. Vatandaşlar herhangi bir arıza ve şikayet için ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabilecek. Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de görev başında olacak. Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı’nda vatandaşlardan gelen şikâyetlere anında müdahale edilecek.  Gazipaşa İtfaiye ekipleri de bayram boyunca görev başında olacak. İlçede nöbetçi itfaiye erleri olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarlarını 112 numaralı telefona bildirebilecek.

 

SAĞLIK HİZMETİ AKSAMAYACAK

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi, acil servis,  aşılama ünitesi, yoğun bakım, ameliyathane, doğumhane ve tüm yataklı servislerde kesintisiz, herkesin ulaşabileceği nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —