Tarih: 15.07.2021 09:38

SESSİZ KALMAYIN UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Mahalle 138 ada ve çevresinde yapılan imar planı değişikliğiyle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Yılmaz, yürütmeyi durdurma istemiyle açılan davaya müdahil olmalarını istedi.

 

GAZİPAŞA Belediyesi, Yeni Mahalle 138 ada ve çevresinde yapılan imar planı değişikliği ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Belediye Kültür Merkezi'nde dün saat 15.00'da gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, mahalle muhtarı Murat Uysal ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, 'Biz hiçbir şeyin gizli kalmasını istemiyoruz. Her şeyin şeffaf olmasını istiyoruz. Bütün halkımızın bilgi sahibi olmasını ve doğru bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Biz şuana kadar Yeni Mahalle'de ne yaptık, neyi hedefliyoruz, bundan sonra ne yapacağız, ne yapmak istiyoruz? Bunları konuşacağız' dedi. Belediye Başkanı Yılmaz'ın konuşmasının ardından Şehir Plancısı Nevin Çelik'in teknik konularda mahalle sakinlerine bilgi verdi. Çelik'in anlatımı sırasında Başkan Yılmaz'da bazı önemli noktalara değindi. Toplantı sonunda mahalle halkının merak ettiği sorular yanıtlandı.

 

İLÇENİN EN BÜYÜK PARKI KAMUYA KAZANDIRILACAK

 

Şehir Plancısı Nevin Çelik, belediyenin yapacağı imar planı değişikliğiyle ilgili neler elde edileceği, ilçeye ve mahalleye ne gibi katkıları olacağını gösteren bir sunum yaptı. Çelik, 'Toplam planlama alanımız yaklaşık 90 hektar büyüklüğünde. Bu alanın en önemli yeri Rıza Büyükakça Caddesi. Buranın üzerinde çok fazla ticari ve konut talepleri geliyor. 18 uygulamalarını tam olarak gerçekleştiremediğimiz için de tamamını ruhsatlandırmakta zorlanıyoruz.  Yürürlükteki imar planına göre yapılacak 18.madde uygulaması ile donatı alanları kamuya kazandırılacak. Bu alanlardan birisi de ilçe ölçeğinde hizmet verecek olan karayolu üzerindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik park alanıdır. Parkın bulunduğu alanın büyük bir kısmının özel mülkiyet olmasından dolayı bugüne kadar bir düzenleme yapılamamıştır. Yapılan plan değişikliği ile parkın mevcut alanı ve üzerindeki ağaç dokusu dikkate alınarak, yaklaşık 8 bin metrekare daha büyütülmüştür. 18 uygulamasıyla Gazipaşa'nın en büyük parkı, kamuya kazandırılacak ve tüm ilçe halkına hizmet verecektir' dedi.

 

YEŞİL ALANLAR ARTTIRILDI

 

Planlama alanında yapılan değişiklilikleri paylaşan Çelik, 'Önceki imar planında pazar alanı olarak tanımlanan ve halihazırda yoğun ağaç dokusunun yer aldığı alanda kullanımına göre alanın küçük olması ve bu alanın hemen Güney kısmında yeni bir 7 bin 300 metrekare pazar alanı ve içerisinde yapılacak olan otopark alanı planlandığından, uygulanmayacağı öngörüldüğünden yeşil alana dahil edilmiştir. Bölgenin ihtiyaç duyduğu otopark alanları pazar yeri yapılması düşünülen 7 bin 300 metrekarelik belediye hizmet alanında ve park alanları içerisinde kapasitesi genişletilerek vaziyet planı ile projelendirilecektir.

 

Mevcutta PTT binası olarak kullanılan bir önceki planda taşıt yolunda kalan PTT alanı 805 metrekare olarak konulmuştur. Hâlihazırda kaymakamlık binası olarak kullanılan alan 2015 metrekareye çıkarılmıştır. Kaymakamlık binası yanında yer alan ve bir önceki planda park olan alanın mülkiyeti Gazipaşa Belediyesi’ne aittir. Mevcutta çay bahçesi olarak faaliyet gösteren alan, kamunun faydalandığı, mevcut kullanımının devamlılığının sağlanacağı 1494metrekarelik rekreasyon alanı olark planlanmıştır. Önceki plan ve yürürlükteki planın alan kullanımları karşılaştırıldığında belediyemizin yapmış olduğu bu planla, yeşil alanların, pazaryerinin, bölgenin ve şehir merkezinin ihtiyacı olan otopark alanlarının arttırıldığı görülmektedir' diye konuştu.

 

PARK VE PAZARYERİNDEKİ ÖZEL MÜLKİYETLER

 

Park ve pazaryeri alanındaki özel mülkiyetlerle ilgilide bilgi veren Şehir Plancısı Nevin Çelik, '28 bin 761 metrekare yüzölçümlü park alanının 15 bin 500 metrekarelik kısmı özel mülkiyettir. Bu durumda toplam park alanının yüzde 53'ünün vatandaşlarımıza ait olduğunu görmekteyiz.  7 bin 300 metrekarelik pazaryeri alanının tamamı da özel mülkiyettir' dedi. Bölgede 18 uygulamasının neden gerekli olduğuyla ilgili konuşan Çelik, 'Bölgede ilçe ölçeğinde hizmet verecek park alanı, pazar alanı, otopark, okul alanı gibi kamunun ihtiyaç duyduğu önemli alanların büyük bir kısmı şuanda özel mülkiyetin elindedir. Yapılacak 18 uygulaması ile özel mülkiyetteki bu alanlar kamuya kazandırılarak hayata geçirilecektir. Toplamda 25 adet 85 bin metrekare park alanı, 6 bin 300metrekarelik bir lise, 2 bin 500 metrekarelik 1 adet sağlık alanı, 2 bin metrekare 1 adet kreş, 10bin 300 metrekare 2 adet ilköğretim alanı,3 bin 300 metrekare 2 adet yurt alanı hizmete geçirilecektir. Ayrıca vatandaşlarımız kendi parsellerinde, sorunsuz bir şekilde ruhsat alabilecek ve sağlıklı bir yapılaşma sağlanacaktır' ifadelerini kullandı.

 

DAVAYA MÜDAHİL OLUN

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kahyalar ve Selinus sahillerinin planlarına itiraz edenlerin Yeni Mahalle'de de yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtıklarını söyledi. Dava açan kişilerin isimlerini ve yaşadıkları şehirleri paylaşan Başkan Yılmaz, sadece 4 kişinin Gazipaşa'da ikamet ettiğini söyledi. Yeni Mahalle sakinlerinden davaya müdahil olmalarını isteyen Yılmaz, 'Mimarlar ve Mühendisler Odası Antalya Şubesi, Ahmet Sorguç ve Yavuz Çetin arkadaşlarımız Gazipaşa'da yaşıyor. Güldane Şahin arkadaşımız adres olarak Gazipaşa'yı vermiş. Gülbahar Akca arkadaşımızın adresi Alanya, Osman Uysal Mersin, Ahmet Uğur Antalya merkez, Sabri Yılmaz İstanbul, Ali Kızılateş İstanbul, Cumhur Turist Gazipaşa, Resul Kaya Antalya/Muratpaşa, Mehmet Çağlar Antalya/Muratpaşa, Fazıl Çağlar Antalya /Konyaaltı,  Adem Çağlar Antalya/Konylatı, Kemal Tepe Antalya /Konyaltı'nda yaşıyorlar. Sadece 4 arkadaşımız Gazipaşa'da yaşıyor. 10 tanesinin bu parkın nerede olduğundan haberleri olduğunu sanmıyorum. Şunu söylemek istiyorum. Gazipaşa hepimizin. Sadece belediyenin çabalarıyla bu işi yapalım derseniz, yaparız ama biraz zaman alır. Sizlerinde Gazipaşa’mızın ilerlemesi için bu davalara müdahil olmanızda fayda var. Bu planlamada yeri olan doğrudan sizlerin menfaatini ilgilendiriyor. Bu konularda sessiz kalırsanız, Antalya'da yaşayan bu parkta 10 yıl içerisinde 1 sefer oturup da burası nedir demeyen insanların açtığı davalar sonucunda mağdur olacak olanlar sizlersiniz' şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —