KADINLARA ÖZEL TURNUVA

SPOR 15.07.2021 09:35:38 0
KADINLARA ÖZEL TURNUVA

 

Gazipaşa Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Evinin Sultanları' projesini ilçede hayata geçiriyor. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, 'Evinin Sultanları Bocce-Petank Turnuvası' ile Gazipaşa'daki tüm kadınları Bocce sporuyla tanıştıracak. Bocce- Petank Turnuvası için başvurular 8-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Başvuru yapanlara 26 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz ders verildikten sonra 16-20 Ağustos tarihlerinde turnuva düzenlenecek.

 

ÖNCE DERS SONRA TURNUVA

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, 'Evinin Sultanları' projesiyle,  rutin ve hareketsiz bir yaşam süren ev kadınlarının sporla sosyalleşmesini,  sağlıklı yaşam için spor yapmalarına yardımcı olmak, annelerin çocuklarına rol model olmalarını hatta çocuklarını spor yapmaya özendirip, sporla tanışmalarını sağlamak amaçlanmaktadır' dedi.

 

ÇALIŞAN KADINLARDA KATILABİLİR

 

Projeye sadece ev kadınlarının değil çalışan kadınlarında katılabileceğini söyleyen Ateş, başvuruların 8-16 Temmuz arasında alınacağını belirtti. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu bahçesinde 26 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 19.30-20.30 arasında ücretsiz Bocce-Petank dersleri verileceğini belirten Ateş,  16-20 Ağustos tarihlerinde projeye katılan kadınlar arasında turnuva düzenleyeceklerini kaydetti.

 

BOCCE-PETANK NASIL BİR SPOR?

 

Bocce-Petank sporuyla ilgili bilgi veren Ateş, 'Son yıllarda ülkemizde yaygınlaşan ve geniş oyuncu kitleleri toplayan Bocce oyununu ilk kez Romalıların oynadığı düşünülmektedir. Pek çok kişi ise Bocce oyununu hiç duymamış olabilir. Bu yüzden ilginç ve ilgi çekici bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda hedef toplara verilen isim miskettir.  Oyunun amacı da miskete en yakın topu atmaktır. Oyunun oynanacağı alanın pürüzsüz olması gerekmektedir. Oyun alanının boyu 26,5 metre, genişliği 4,5 metre olmalıdır. Bocce oyununun kuralları çok zor değildir. Herkesin anlayabileceği ve oynayabileceği zevkli bir oyundur. Oyun üç ya da 2 kişilik takımlar halinde oynanır. Oyun kura atışı başlar. Oyunun amacı miskete en yakın atışı yapmaktır. Oyuna başlayan ilk takım misketi atar ve topunu da buna yakın olacak şekilde atması gerekir. Oyuncular sırayla atış yapar ve oyun bu şekilde döner. Tüm toplar bitince miskete en yakın top atan oyuncular 1'den 6'ya kadar puan alır. Oyun strateji ve göz-kas koordinasyonu yeteneğinin ön plana çıktığı zevkli bir spor dalıdır' şeklinde konuştu.