Tarih: 14.07.2021 09:41

MUZLAR ALEVLERE TESLİM OLDU

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazipaşa’da meydana gelen yangında muz ağaçları alevlere teslim oldu. Çıkan yangında yaklaşık 10 dönüm alanla birlikte,150’ye yakın muz ağacı yanarak zarar gördü.

 

Gazipaşa’da meyanda gelen yangında, bir vatandaşa ait tapulu arazi ile hazine arazisi zarar gördü. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın, pazartesi günü akşam saat 23.00 sırlarında Zeytinada Mahallesi’nde meydana geldi. Muz bahçelerinin arasından alevler yükseldiğini gören mahalle halkı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Alınan ihbarın ardından olay yerine Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve jandarma sevk edildi. Yangına 2 tanker ve 3 arazözle müdahale eden ekipler, sarp ve kayalık alanda etkili olan yangını 3 saatlik çalışma sonunda kontrol altına aldı.

 

ÇALIŞMALAR SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

 

Gece saat 03.00 sıralarında yangını söndürmeyi başaran Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün sabah saat 07.00’ye kadar yanan alanda soğutma çalışması gerçekleştirdi. Tapulu arazi ile hazineye ait arazide etkili olan yangında, yaklaşık 10 dönüm alan yanarak zarar gördü. Çıkan yangın, tapulu arazi içinde bulunan muz bahçesine de büyük zarar verdi. Yangında, yaklaşık 150 ağaç yanarak kül oldu. Ekipler, yangınla ilgili inceleme başlattı.

 

YETKİLİLER UYARDI

 

Gazipaşa’nın birinci derece yangın bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken ekipler, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Vatandaşlardan, ormanlık alanda ateş ve mangal yakmamalarını isteyen ekipler, ormanlık alana atılacak, sigara izmariti, pet şişe ve cam şişe şişelerin yangın riskini arttırdığına dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —