MESİRE ALANINA HIRSIZ DADANDI

ASAYİŞ 13.07.2021 09:25:10 0
MESİRE ALANINA  HIRSIZ DADANDI

 

Gazipaşa’nın kırsal mahallesinde bulunan mesire alanına dadanan hırsız ya da hırsızlar, mesire alanını aydınlatmada kullanılan güneş enerjisi panelleriyle akülerini çaldı.

 

Gazipaşa’da, Göçük ve Kırahmetler mahalleleri arasında bulunan Sümbüller Mesire Alanı’na hırsız dadandı. Mesire alanının aydınlatmasında kullanılan ve ekonomik değeri bulunan güneş enerjisi panelleriyle aküleri hırsız ya da hırsızlar tarafından çalındı. Olay geçtiğimiz günlerde Göçük Mahallesi Sümbüller Mevkiinde bulunan mesire alanında meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre, zaman geçirmek için mesire alanına giden mahalle sakinleri, mesire alanının aydınlatmasında kullanılan güneş enerjisi panelleriyle akülerinin çalındığını anladı. Yaşanan hırsızlık olayından haberdar olan Göçük ve Kırahmetler mahalle muhtarları durumu jandarmaya bildirdi. Ekipler olayla ilgili çalışma başlattı.

 

“BURASI SAHİPSİZ OLDUĞU İÇİN TALAN EDİLİYOR”

 

Mesire alanına sahip çıkılmadığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hasan Arıkan, yaşananlara tepki gösterdi. Mesire alanının kaderine terk edildiğini savunan Arıkan, “Buranın aydınlatmasında kullanılan akü ve güneş enerjisi panelleri çalındı. Ayrıca mesire alanını kullanan bazı vatandaşlar, buraya zarar veriyor. Zararların önüne geçmek ve hırsızlık olayını önlemek için mesire alanına kamera sistemi konulmalıdır” dedi. Belediye yetkililerinin mesire alanına ilgi göstermediğini de sözlerine ekleyen Arıkan, “Geçmiş dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik zamanında yapılan mesire alanını bazı gruplar istemiyor. Burası sahipsiz olduğu için talan ediliyor. Yetkililerin mesire alanıyla ilgilenmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

2018 YILINDA YAPILMIŞTI

 

Kırahmetler ve Göçük mahallerinin ortak noktasında bulunan bir alana yapılan mesire alanı, hazineden kiralanan 5 dönümlük arazi üzerine kurulu. Kamelyaların, barbekülerin, çocuk oyun gruplarının, lavabo ve tuvaletlerin yer aldığı mesire alanı; 2018 yılında dönemin Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik tarafından yapılmıştı.