SOKAKLAR SPORLA HAREKETLENECEK

SPOR 13.07.2021 09:22:34 0
SOKAKLAR SPORLA HAREKETLENECEK

 

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın 'Sokaklar Bizim' projesi Gazipaşa'da hayata geçiriliyor. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenecek 'Mini Futbol ve 3x3 Basketbol Turnuvası' için başvurular başladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Sokaklar Bizim' projesi Gazipaşa'da hayata geçiriliyor. Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce ilçede 'Mini Futbol ve 3x3 Basketbol Turnuvası' düzenlenecek. 7-13 yaş grubu kız ve erkek çocukların katılacağı turnuvalar mahallelerde oluşturulacak spor alanlarında yapılacak. 'Mini Futbol ve 3x3 Basketbol Turnuvası' için başvurular bu hafta sonuna kadar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bizzat yapılabileceği gibi Gazipaşa İlçe Müftülüğü'ne bağlı imamlar ve mahalle muhtarları aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Turnuvalar 26 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

 

MİNİ FUTBOL VE BASKETBOL TURNUVASI

 

Proje hakkında bilgi veren Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, 'Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 'Sokaklar Bizim' projesini Mini Futbol ve 3x3 Basketbol Turnuvası ile ilçemizde hayata geçiriyoruz. Projeyle pandemi kuralları çerçevesinde okulların uzaktan eğitim yaptığı bu dönemden sonra normalleşmeye geçildiği süreç ve normalleşmenin tam sağlandığı süreçte çocuklarımızın bir yılı aşkın bir süredir üzerlerinde oluşan olumsuz etkinin kalkmasına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Ayrıca fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak da normale dönmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.  Salgın kuralları çerçevesinde zorunluluktan evlerde kalan birçok evladımızda oluşan evde kalma alışkanlığı ve dışarıya çıkmama korkusunun bu sayede ortadan kalkmasına yardımcı olması, projenin yaz aylarında yapılması planlanmasından ötürü bu dönemlerde okulların kapanmasıyla oluşacak boşluğun doldurulması ve önemli bir rekreatif faaliyeti olması, bağımlılıkla mücadelede önemli bir faaliyet yapılmış olacaktır' dedi.

 

HALKIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

 

Projenin hedef grubunun 7-13 yaş grubu kız ve erkek çocuklar olacağını söyleyen Ateş,'Bu yaş gruplarına yönelik;  Mini Futbol (7-10/11-13 yaş) 4 oyuncu,1 Kaleci ve 2 yedek oyuncuyla 15dakiklık 2 devre toplam 30 dakika oynanacak. 3x3 Basketbol (10-13 yaş kız-erkek) 3 asil, 3 yedek oyuncu ile 8 dakikalık 2 devre toplam 16 dakika ve tek potada oynanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gazipaşa İlçe Müftülüğü kontrollerinde mahallelerde oluşturulacak spor alanlarında, mahalle muhtarları ve mahalle gönüllüleri aracılığıyla projemiz hayata geçirilecek. Çocuklarımızın unutulmaz bir yaz dönemi geçirebilmeleri için Gazipaşa halkının desteğini bekliyoruz' dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27