Tarih: 10.07.2021 10:42

KURALAR ÇEKİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından kurulan Kurban Pazarı'nda besicilerin kurban satışı yapacakları alanların kura çekimi yapıldı.

 

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşların kolay hizmet alması amacıyla kurban pazarı kurulacak. Koru Mahallesi Fidanlık bölgesinde kurulacak olan Kurban Pazarı’nda, kurbanlık satış yerleri kurayla belirlendi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 11.00’da gerçekleştirilen kura çekimine çok sayıda besici katılırken Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, pazar yerinde tahsis edilecek alanlar konusunda besicilere bilgi verdi. Ardından kura çekimi gerçekleştirildi.  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı, Kurban Pazarı’nın kurulduğu fidanlık bölgesinde bir düzen sağladıklarını belirtti. Kalaycı, “Tuvaletiyle, suyuyla, ışığıyla vs. orada bir düzen sağladık. Sizlerden kamu malına zarar vermeden, kamu malını koruyarak işlerinizi görmenizi istiyoruz. Bu belediyenin de sizlerin de yararına olur. Dolayısıyla burada sizlerin yardımını bekliyoruz” dedi.

 

UYANIK OLUN TAVSİYESİ

 

Hırsızlık olaylarına karşı besicilerden uyanık olmalarını isteyen Kalaycı, “Polis ve zabıta orada günün her saati bulunamaz. Zaman zaman çalma çırpma olayları olmuştur, olacaktır. Bunun için öncelikle kendiniz uyanık olacaksınız.  Bizlerde zabıta ve kolluk kuvvetlerimizle sizlerin hiç zarar görmemesi için gayret sarf edeceğiz. Sizlerin sıkıntılarını gidermeye çalışacağız” diye konuştu.

 

“ÇEVREYİ TEMİZ TUTALIM”

 

Besicilerden kullandıkları noktaları temiz bırakmalarını isteyen Kalaycı, “Kullandığınız yeri bırakırken aldığınız gibi bırakırsanız daha anlamlı, temiz olur. Cam, plastik gibi atıkların ömrü doğada bizden uzun. O bakımdan kullandığınız malzemeleri kullandıktan sonra toparlayalım. Çevre faktörümüz çok önemli, Kurban Bayramı’nda çevreye zarar vermemeye çalışalım. Kuralarımız hazır. Herkes kimliğiyle kura çekmeye gelsin.90 civarında yerimiz var. İhtiyaç olması durumunda bulunduğumuz yere yeni yer hazırlama imkânımız da var. Yerde sıkıntımız yok. Herkese bereketli bir kurban sezonu diliyorum, şimdiden hepinizin kurban bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —