Tarih: 09.07.2021 09:07

GÜVEN YILMAZ KRİZİ BÜYÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz arasında yaşanan anlaşmazlık krizi büyüyerek devam ederken, ikili arasında yaşanan sıkıntıların yerel ve genel seçimlerde partiye zarar vereceğine inan parti tabanı, her iki isminde aralarındaki sorunları çözüp, anlaşması gerektiğini düşünüyor.

 

Gazipaşa’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz arasında yaşanan anlaşmazlık krizi büyüyerek devam ediyor. İkili arasında yaşanan sorunlar ise parti içinde huzursuzluğu beraberinde getiriyor. Parti içindeki bazı gruplar, ikilinin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olurken, Güven ve Yılmaz’ın yakınında yer alan isimlerin birbirlerine sergiledikleri tavırlar, partide kutuplaşmalara neden oluyor. İşçi alımları ile başlayan anlaşmazlıklara, karşılıklı restleşmeler de eklenince ikili arasındaki ipleri tamamen kopma noktasına getirdi.

 

AYNI ORTAMA GİRMİYORLAR

 

Son bir yıla kadar açılışlara dahi birlikte giden CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz aynı ortamda bulunmamaya özen gösteriyor. Başkan Güven, Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen programlara katılmazken, aynı şekilde Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da parti tarafından düzenlenen programlara katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

EŞLER ARASINDA DA REKABET YAŞANIYOR

 

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’le Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz arasında yaşanan sorunlar, iki ismin eşlerine de yansıdı. Mehmet Ali Yılmaz’ın eşi Şerife Yılmaz ile Ömer Güven eşi Emel Güven arasında kooperatif rekabeti yaşanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın eşi Şerife Yılmaz geçtiğimiz yıl Gazipaşa Belediyesi’nin desteğiyle Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İsletme Kooperatifi’ni kurmuştu. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in eşi Emel Güven’in de parti yönetiminde yer alan bazı kadınlarla Lapina Kadın Girişim Kooperatifi’ni kurması dikkatlerden kaçmadı. 

 

PARTİ TABANI HUZURSUZ

 

Öte yandan, Başkan Güven ve Başkan Yılmaz arasında yaşanan sorunlardan rahatsız olan parti tabanı, ikili arasında yaşanan sıkıntıların yerel ve genel seçimlerde partiye zarar vereceğine inanıyor. Partililer, her iki isminde aralarındaki sorunları çözüp, anlaşması gerektiğini düşünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —