YAYLA YOLLARINA DEVLET EL ATTI

YEREL 8.07.2021 09:20:25 0
YAYLA YOLLARINA DEVLET EL ATTI

 

Gazipaşa’da, bahar ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ancak onarım çalışması yapılamayan Gazipaşa-Anamur sınırındaki bozuk yayla yollarına Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü el attı.

 

Gazipaşa-Anamur sınırında yer alan Kaşpazarı, Elbalak, Deliktaş ve Balca yaylarının yollarında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yayla sezonun yarılanmasına rağmen, Kaşpazarı ve Balca yaylaları arasında yer alan 20 kilometrelik yayla yolu, sürücülere sıkıntı yaşatıyordu. Çakıllı ve bozuk yollardan şikayetçi olan bölge halkı, yaşanan sıkıntıların çözümü için Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan ve Gökçebelen Mahalle Muhtarı Erol Aksoy’dan yardım istedi. Vatandaşların yol sorunu çözmek için harekete geçen Aksoy ve Erdoğan, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’la görüştü.

 

BÖLGEYE DOZER GÖNDERİLDİ

 

Başkan Doğan, halktan gelen talebi yerine getirmek için Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’la görüştü. Yapılan fikir alışverişinin ardından Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2500 metre rakımlı yaylalara bir adet dozer gönderildi. Çalışmalara önümüzdeki günlerde bir greyder ve silindir destek verecek. Kaşpazarı’ndan, Deliktaş, Elbalak ve Balca güzergahını oluşturan 20 kilometrelik yayla yolunda çalışmalarına başlayan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yayla yollarını daha rahat ve konforlu şekilde kullanmaları için çalışmalarına devam ediyor. Yolları en iyi şekilde elden geçiren ekipler, çalışmaları en kısa zamanda tamamlama hedefinde.

 

GAZİPAŞA VE ANAMUR HALKI ÇALIŞMADAN MEMNUN

 

Yaz aylarını Kaşpazarı, Elbalak, Deliktaş ve Balca yaylarında geçiren Gazipaşa ve Anamur halkı, bölgede yapılan yol çalışmasından bir hayli mutlu. Yapılan çalışmaların yaylalara ulaşımını kolaylaştıracağını belirten bölge halkı, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan’a, Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’a, Göçük Mahalle Muhtarı Yakup Erdoğan ve Gökçebelen Mahalle Muhtarı Erol Aksoy’a teşekkür ettiler.

 

KARLI YOLLARI MERSİN BÜYÜKŞEHİR AÇMIŞTI

 

Anamur ve Gazipaşa’da, karlı kaplı yolları ulaşıma açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur’un 15 mahallesine bağlı 9 farklı yayla ile Gazipaşa’nın 6 mahallesine bağlı 4 farklı yaylanın yollarını kardan temizlemişti.