ÖĞRENCİLERE TAZMİNAT ÇAĞRISI

SİYASET 5.07.2021 13:21:22 0
ÖĞRENCİLERE TAZMİNAT ÇAĞRISI


AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) öncesi gündeme bomba gibi düşen Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp fakültesi okuyabileceği iddialarına tepki gösterdi. Sınava girecek öğrencilerin psikolojik olarak yıprandığını ve öğrencilerin geleceği ile oynandığını ileri süren Doğan, öğrencilerin tazminat haklarını kullanmaları için dava açması gerektiğini sözlerine ekledi. Sınavdan bir gün önce ülke genelinde bilinçli bir şekilde yalan haber yapıldığına dikkat çeken Başkan Doğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğrencileri sınava girerken dışarıdan gelen öğrenci sınavsız alınır mı? Böyle bir şey olabilir mi? Burası muz cumhuriyeti değil, burası kocaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyerek tepki gösterdi.

 

“HER ÖĞRENCİ DAVA AÇABİLİR”

 

YKS’den bir gün önce Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp fakültesi okuyabileceği yalanına öğrencilerin tazminat davası açması gerektiğini dile getiren Doğan, “Ne hikmetse bu hadise sınavdan bir gün önce açıklanabiliyor veya birileri açıklıyor. Arkasından da içerideki iş birlikçiler ağız birliğiyle, koro halinde ‘Katarlı öğrenciler Türkiye’de diş hekimliği ve tıp fakültelerinde sınava girmeden okuyabilecek’ şeklinde bunu söylemeye başlıyor. Milletimiz bilsin diye söylüyorum, şimdi orada hedef öğrenci kitlesi yani 18 yaşında oy kullanacak gençler. Bunu bütün haberlerde yaydılar. Genel Başkanlar açıklama yaptı. ‘Hükümet böyle yapıyor Ey gençler! Size zarar veriyor’ diye konuşup morallerini bozarak gençlerimize asıl zararı onlar verdi. Aslında bu bir tazminat konusudur, her öğrenci dava açabilir, açmalıdır diye düşünüyorum” dedi. 

 

“MUHALEFETİN YALAN RÜZGARI DEVAM EDİYOR”

 

Muhalefetin yalan ürettiğini iddia eden Başkan Doğan, “Yalan rüzgarlarına, propaganda operasyonlarına devam ediyorlar, yalan üreterek, toplumun değişik katmanlarını etkileyerek, tutarsa tutar Nasreddin Hoca mantığıyla siyaset yapmaya devam ediyorlar. Bu açıklamayı kim yaptıysa çocuklarımızın hakkına girmiştir. Kul hakkına girmiştir. Böyle bir açıklama yoktur. İki gün sonra da böyle bir şeyin olmadığı, aslı olmadığı açıklanmıştır. Ama iş işten geçmiştir. Artık bütün gençler sınav kaygısıyla, sınav heyecanıyla çocuklarımız artık onu unutmuştur. Çocuklar üzerinde onlar bu operasyonu gerçekleştirmiştir. Yani şunu diyorum ben, Türk milleti için özellikle gençlerimiz bizim göz bebeğimiz, bizim geleceğimizdir. Atatürk’ümüz de geleceği gençlere emanet etmiştir. Ama gençlerimizin siyaset uğruna, algı operasyonu yaparak AK Parti’yi düşürebilir miyim uğruna gençlerimizin ekmeğiyle, geleceğiyle, kaderiyle oynamayın. Böyle bir yalan var en azından Gazipaşa’daki gençlerimizin bunu bilmesi lazım diye düşünüyorum” diye konuştu. 

 

“AK PARTİ’NİN YAPTIKLARI YAPACAKLARININ GARANTİSİDİR”

 

Başkan Doğan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Neden bu haber sınavdan bir gün önce dillendiriliyor?  Operasyon ve siyaset değil de nedir bu? Bir hafta önce yap bunu çocukların sınavı bitsin ondan sonra yap bunu. Herkesin gündemi sınav herkese sınava odaklanmışken anormal bir şey yapıldı intibası verilerek AKP’yi gözden düşürmek amaç.  Fakat avuçlarını yalayacaklar. Millet AKP’yi biliyor. AK Parti’nin eserlerini de biliyor onları da görüyor. Gerçekleri görüyor. AK Parti’nin yaptıkları yapacaklarının garantisidir. AK Parti hükümetinin öğrenciler için yaptıkları ortadadır. Son 20 yılda yapılan çalışmaları milletimiz görüyor. Öğrencilerimiz 20 yıl önce okul kitabı bulamazken, şimdi okulun ilk günü tüm kitaplar öğrenciye teslim ediliyor. Akıllı tahtalar, tabletler, bunları söylememe bile gerek yok. üniversite öğrencilerine verilen burs miktarları ortada, okullarımıza yaptığımız yatırımlar ortada, bizler öğrencilerimiz ve geleceğimiz için çalışmaya devam ederken, muhalefet be iş birlikçileri yalan üretmeye devam edecek diye konuştu. 

 

KATAR İLE İMZALANAN PROTOKOL

 

Beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşma, Türkiye'deki sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini, Katar'da ise askeri sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini kapsıyor. İlgili dallar ise tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve sağlık alanındaki diğer eğitimlerin çeşitli dallarını kapsıyor. Buna göre eğitim amacıyla gönderilecek askeri misafir personel ve misafir öğrenciler, taraflarca mutabakat çerçevesinde, kabul eden tarafın mevzuatına ve imkanlarına uygun olarak seçilecek. Eğitim süresi de kabul eden tarafın mevzuatına göre belirlenecek. Kontenjanlar da iki ülkenin eğitim kurumları tarafından her sene yeniden belirlenecek. Söz konusu protokol, sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsayacak. 

 

BAŞKAN DOĞAN: HUZUREVİ TAHSİS BEKLİYOR

 

Öte yandan AK parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Gazipaşa eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye yapılacak olan huzurevi projesi hakkında önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Gazipaşa’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Önal İnaltekin ve Coşkun Gürboğa’yı ağırlayan Doğan, Gazipaşa Öğretmenevi’nde toplantı katıldı. Cuma günü yapılan toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı ve Gazipaşa Kaymakam Vekili Aydın Abak da eşlik ederek yetkililerden bilgi aldı. Yapılan toplantının ardından söz konusu arazide inceleme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları, Gazipaşa’ya yapılması planlanan huzurevinin en kısa zamanda teslim edileceği sözünü verdiler. 

 

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TAHSİSİ BEKLENİYOR”

 

Gazipaşa eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye huzurevinin yapılması için Sağlık Bakanlığı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na arazinin yarısını tahsis etmesi gerektiğini söyleyen Doğan, “Eski devlet hastanesinin bulunduğu alan Sağlık Bakanlığı’na ait. Buraya huzurevi yapılması için Sağlık Bakanlığı’nın arazinin yarısını tahsis etmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı araziyi ikiye bölecek. Arazinin yarısına, 9 hekimli güzel bir aile sağlı merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 servisi yapılacak. Arazinin diğer kısmına, yani tahsis edilen alana huzurevi yapılacak. Sağlık Bakanlığımız şu anda tahsis üzerinde çalışıyor. Tahsis yapıldıktan sonra Allah’ın izniyle önümüzde bir engelimiz kalmayacak” dedi. 

 

“YETKİLİLER YERİ ÇOK BEĞENDİ”

 

Gazipaşa’yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılarının araziyi çok beğendiğini dile getiren Doğan, “Müdür yardımcılarımızla eski hastanenin yerine kurulacak olan huzurevinin yerine baktık. Yerinin çok güzel olduğunu, tam aradıkları yer olduğunu söylediler. Onları hayırseverle buluşturdum, Kaymakam Beyi de çağırdım. Onlarla görüşüldü. Hayırseverimiz ‘3-4 Trilyonun hazır olduğunu’ söyledi.  Geri kalanını devlet tamamlayacak. Biz ödeneğin sözünü aldık. 10 Trilyonluk bir yatırım bu. Hayırseverin parasıyla başlayacağız. Zaten ondan sonra geri kalanını devletten kredi ödeneği sözünü aldık onlar karşılayacak” ifadelerini kullandı.