YÜKSEL’DEN ZAM TEPKİSİ

GÜNDEM 3.07.2021 11:01:05 0
YÜKSEL’DEN ZAM TEPKİSİ

 

Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların altında vatandaşın ezileceğini belirten Yüksel, “Vatandaşın üzerinden ellerinizi çekin” dedi.

 

Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam tepki topladı. Elektriğe 'maliyet artışları' nedeniyle tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. Doğalgazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam geldi. Elektrikte son 3 yıllık artış yüzde 100'ü geçerken doğalgazda yılbaşından bu yana fiyat değişimi yüzde 19'u buldu.

 

YAZ AYLARINDA KULLANIM ARTIYOR

 

Gazipaşa’da yaz aylarında elektrik kullanımı artıyor. Sıcak hava nedeniyle ev ve işyerlerinde klima kullanan vatandaşlar, yapılan zam nedeniyle kara kara düşünmeye başladı.  Elektriğe yapılan zamma İYİ Partili Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel tepki gösterdi. Vatandaşların yapılan zamların altında ezileceğini belirten Yüksel, “Vatandaşın üzerinden ellerinizi çekin” dedi.

 

“ELLERİNİZİ VATANDAŞIN ÜSTÜNDEN ÇEKİN”

 

Ekonominin zorlu bir süreç geçirdiğini kaydeden Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, “Ekonomi zorlu bir süreç geçiriyor. Afyonkarahisar’da küçük bir belde seçiminde İçişleri Bakanı ‘Temmuz’dan itibaren Türk ekonomisi şaha kalkacak, Türk ekonomisini Amerika ve Avrupa kıskanacak. Bizi bu anlamda sıkıştırıyorlar’ gibi bir açıklama yapmıştı. Çarşamba günü itibariyle Türk ekonomisinin nasıl şaha kalkacağını gördük. Elektriğe yüzde 15, doğalgaza konutlarda yüzde 12,sanayide yüzde 20 olmak üzere ortalama yüzde 15’in üzerinde bir fiyat artışıyla karşı karşıya geldik. Memur ve cüretli maaşlarındaki yıllık artışın toplam yüzde 7 olduğunu düşünürsek; Sadece memur zam artışlarını elektrik zam artışları 2 katıyla geçmiş durumda. Vatandaşın üzerinden alt tabadaki insanların üzerinden ellerini çekmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.