Tarih: 02.07.2021 09:09

15 TEMMUZ’A ÖZEL YARIŞMA

Facebook Twitter Linked-in

 

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri çerçevesinde, ‘Millet Olmak’ temalı Liseler Arası Afiş ve Slogan Yarışması düzenliyor. Öğrencilerde millî birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek, demokrasi bilincini geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler eserlerini 5 Temmuz 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Dereceye girenler, 12 Temmuz 2021'de açıklanacak.

 

Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Koç, Gazipaşalı öğrencilere yarışmaya katılmaları çağrısında bulundu. Yarışmayla ilgili bilgi veren Müdür Koç, “Milli Eğitim Bakanlığımızca, 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerde millî birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek, demokrasi bilincini geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla ‘Millet Olmak’ temalı afiş ve slogan yarışması düzenlendi.   Yarışmaya örgün eğitime devam eden tüm lise öğrencileri katılabilecek. 35x50 cm ebadında yapılacak afiş çalışmasında teknik sınırlama olmayacak. Afişler, karakalem, sulu boya, kuru boya, guaj boya, akrilik, yağlı boya, kolaj tekniğiyle yapılabileceği gibi bilgisayar ortamında da tasarlanabilecek.

 

Sloganlar ise en fazla on sözcükten oluşacak, ‘millî birlik ve demokrasi’  konusunda farkındalık geliştirici içerikte olacak.  Çalışmalar, en geç 5 Temmuz 2021 tarihi mesai bitimine kadar il müdürlüklerine okul yönetimleri tarafından dijital ortamda iletilecek. Eserler, il bazında değerlendirmeye tabii tutulup her ilde birincilik alan eser, ilini ulusal düzeyde temsil etmek üzere 8 Temmuz 2021 tarihi saat 17.00'ye kadar basin@meb.gov.tr adresine dijital ortamda gönderilecek. Dereceye girenler, 12 Temmuz 2021'de ilan edilecek” dedi. Yarışmada il ve ilçe düzeyinde dereceye giren ilk 3öğrenciye ödül verilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —