MECLİS AĞUSTOSTA TATİL

YEREL 2.07.2021 09:07:59 0
MECLİS AĞUSTOSTA TATİL

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, CHP’li Esin Bilgiç, Cumhur Uğur, Onur Demir, Ak Partili İbrahim Tuncer, Mustafa Uysal, Şevki Çağlayan, MHP’li Hasan Can ile İYİ Partili Muzaffer Şirin mazeret bildirerek katılmadı. Mecliste Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yapımı için üniversiteye devredilen alanın 1/5000’lik uygulama imar planı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kabul edildi. Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılacak olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülmek üzere imar komisyonuna sevk edildi.

 

TARIMSAL FAALİYET ALANI EKLENDİ

 

Meclis grup sözcülerinin açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Mülkiyeti belediyeye ait arazilerde tarımsal ürünlerin ekiminin yapılabilmesi için Gazipaşa Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesi faaliyet alanına tarımsal faaliyetlerin eklenmesiyle ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Gazipaşa Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesi faaliyet alanına tarımsal faaliyet eklenmesiyle ilgili hazırlanan rapor plan ve bütçe komisyonundan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

 

BAĞIŞÇININ İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

 

Temmuz meclisinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nün derece değişikliği ile ilgili müzakeresi oybirliğiyle kabul edildi. Mecliste, İbrahim Yardım isimli vatandaşın ilçenin muhtelif noktalarına yapılacak oyun parkına anne ve babasının isminin verilmesiyle ilgili dilekçesi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yılmaz, “Alanya’da ikamet eden bir hemşerimiz, ilçemizin muhtelif noktalarına yapılacak oyun parkına anne ve babasının ismi olan ‘Kemaliye-Mahmut Yardım Oyun Parkı’  isminin verilmesi şartıyla üst oyun gruplarını bağışlamak istediğini bildirdi.  İmar Müdürlüğümüz ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz yer ile ilgili ortak çalışma yaptılar. İstiklal Mahallesi’ndeki 1275 ada 1nolu parsel ve 12 metrelik imar yolu arasında bulunan çocuk bahçesi olarak planlanmış kamu eline geçmiş olan alanın uygun olacağını söylüyorlar.600 küsur metrekare bir yer” dedi. Konu mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

 

5 BİNLİK TAMAM SIRA BİNLİK PLANDA

 

Meclisin son bölümünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yapımı için tahsis edilen alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının hazırlanması için imar komisyonuna sevk edilmesi konusu gündem alındı.

 

İmar Müdürlüğü’nün yazısını okuyan Başkan Yılmaz, “İlçemiz Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 897 ada 1ve 2 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin fakülte binası yapmak üzerine tahsis talebine istinaden hazırlanan 897 ada ve çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ekte sunulmuştur. 1/5000’i Antalya büyükşehir’den geçmişti. Yasa gereği 1/1000’i ilçe belediyesinin yapması gerekiyor. Bunun için komisyona sevk edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Fakülte binasının yapılacağı alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülmek üzere oybirliğiyle imar komisyonun sevk edildi.